«M'he vacunat per prevenir i per donar exemple a la població»: Arrenquen les vacunacions als CAP de Sant Cugat

Es faran fins divendres i es calcula que s'arribarà a 250 professionals

Primeres vacunacions als CAP de Sant Cugat contra la Covid-19.
Primeres vacunacions als CAP de Sant Cugat contra la Covid-19. | Anna Mira
13 de gener del 2021
Actualitzat a la 13:15h
"M'he vacunat per prevenir-me a mí, a la família i per donar exemple a la població". Com la Dra de família Míriam Garcia, els primers professionals sanitaris de Sant Cugat ja han rebut la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19. Tant punt ha arribat la remesa, a les 11h del matí d'aquest dimecres 13 de gener, han arrencat les vacunacions a la ciutat. 

Molt moviment a la planta baixa del CAP de Can Mates on se centralitzen totes les vacunacions de Sant Cugat. De seguida ha anat arribant el personal dels diferents centres. De manera ordenda però ràpida se'ls administra la vacuna que ha d'ajudar a immunitzar la població del coronavirus. "No fa mal, és com la punxada de la vacuna de la Grip però ni pica ni cou", explica la metgessa a NacióSantCugat

A Sant Cugat les vacunacions se centralitzen a la sala d'extraccions del CAP Can Mates. Està previst que fins divendres, tots els professionals dels altres Centres d'Atenció Primària que vulguin rebre la primera dosi passin per aquest espai on un equip de sanitaris formats administren la vacuna. 

Segons ha explicat MútuaTerrassa, està previst arribar als 250 professionals dels CAP de Sant Cugat, Can Mates i Valldoreix, tant doctors, infermeres, com personal administratiu. "Tothom qui tingui relació amb els CAP". De moment, MútuaTerrassa fa una valoració positiva de l'estat de vacunació, i assegura que la gran majoria accedeix a posar-se-la. De fet la mateixa metgessa explica que "tot i que hi ha algú que és més reticent, la vacuna és segura i no cal tenir por".

La setmana passada la vacunació ja va començar als professionals dels hospitals de referència de Sant Cugat: l'Hospital Universitari MútuaTerrassa i el Consorci Sanitari de Terrassa. Des de MútuaTerrassa expliquen que tot i que la vacuna és voluntària, esperen arribar al 90% de la totalitat dels treballadors de l'HUMT. De fet, ja s'ha vacunat a més d'un miler de persones a l'HUMT. Pel que fa als CAP, aquest dijous començarà a Rubí i divendres a Olesa.