Els santcugatencs Núria Gibert i Iñaki Uriz, a la llista de la CUP pel 14-F

Una candidatura popular que també aplega a diversos represaliats del moviment independentista

Núria Gibert, presidenta del grup municipal de la CUP-CC a l'Ajuntament de Sant Cugat.
Núria Gibert, presidenta del grup municipal de la CUP-CC a l'Ajuntament de Sant Cugat. | Adrià Costa
NacióSantCugat
13 de gener del 2021
Actualitzat a les 12:31h
Dues cares santcugatenques ocuparan posicions a la llista electoral de l'agrupació electoral CUP - Un Nou Cicle Per Guanyar per a les eleccions del proper 14-F al Parlament de Catalunya. L'actual portaveu del grup municipal de la CUP-PC i tinència d'alcaldia de Drets Socials, Igualtat, Salut i Infància, Núria Gibert, i el militant de l'assemblea local i professor Iñaki Uriz, ocuparan el 71è lloc i el 7è suplent respectivament per la circumscripció de Barcelona.

Una llista que encapçala l'exalcaldessa de Badalona Dolors Sabater, seguida de Carles Riera i Eulàlia Reguant. La candidatura també aplega a represaliats del moviment independentista com Adrian Sas (3 anys de presó per participar en les protestes del primer aniversari de l’1 d’octubre) o Marcel Vivet (encausat per la manifestació al centre de Barcelona contra l’associació neofeixista Jusapol, el passat 29 de setembre de 2018).
 

Imatge del militant de la CUP Sant Cugat, Iñaki Uriz Foto: Cedida


En un comunicat, la CUP explica que amb aquesta llista, reafirmen el seu compromís en la "lluita antirepressiva" i l'exigència d'acabar amb la persecució de l'independentisme popular per part de la Generalitat de Catalunya (Junts per Cat i ERC) que s'han personat en diverses causes com a acusació. En aquest sentit, reclamen a la resta de partits sobiranistes un "compromís inequívoc" amb les persones represaliades que s’ha de traduir amb la retirada de les acusacions per part del govern que surti de les properes eleccions.

Altres noms que destaquen de la llista electoral són: la cap de llista per Tarragona Laia Estrada, el cap de llista per Lleida Pau Juvillà i el cap de llista per Girona Dani Cornellà, així com Lluna Berlanga, Queralt Casoliva, Ylènia Morros, Aina Llotje, Ivan Altimira, Montse Venturós, Edgar Fernández, Bernat Lavaquiol, Maria Puig, Ignasi Sabater, Eloi Güell i Anna Gabriel, que ocuparà el lloc 83.