Jordi González i Xavier Tor, homenatjats amb el Gall d'Honor en un «Pedra i Sang» adaptat a la pandèmia

El 20è aniversari de l'obra s'ha celebrat aquest dimarts 12 de gener al Teatre-Auditori de Sant Cugat

Pedra i Sang s'ha representat al Teatre-Auditori per la pandèmia.
Pedra i Sang s'ha representat al Teatre-Auditori per la pandèmia. | Aj. Sant Cugat / Lali Puig
NacióSantCugat
13 de gener del 2021
Actualitzat a les 8:41h
Pedra i Sang ha tornat a aixecar aplaudiments i satisfacció entre el públic. En un entorn diferent a l'habitual degut a la pandèmia, el Teatre-Auditori s'ha rendit a la tradicional interpretació nadalenca que en el seu 20è aniversari ha hagut de superar diversos entrebancs abans de mostrar-se al públic santcugatenc.

Després d'haver de canviar de format i fer-se com a lectura dramatitzada i d'ajornar la funció per un positiu de coronavirus entre els seus integrants, la tragicomèdia musical basada en l'assassinat de l'abat Biure al Monestir durant la missa del gall de 1350, finalment ha rebut l'homenatge que es mereix.

En finalitzar lal funció, la presidenta d'Amics de Pedra i Sang, Dolors Vilarassau ha donat a conèixer els noms dels homenatjats amb el Gall d'honor d'enguany que han sigut d'una banda l'actor i intèrpret de l'Abat Biure, Xavier Tor; i de l'altre el Cap de Cultura de l'Ajuntament de Sant Cugat, Jordi González. Ambdós han rebut el reconeixement sorpresos però molt agraïts a la tasca cultural de la ciutat. 

Pedra i Sang ha arribat al seu 20è aniversari amb una versió adaptada entre les parets del Teatre-Auditori deixant de banda la Sala Capitular del Claustre -on tenen lloc les funcions-. Una nova versió que tot i les diferències evidents i la distància exigida, res té a envejar a la tradicional.