Karabassà reclama a l'Ajuntament recuperar un espai on assajar: «Fa mesos que toquem al carrer»

El grup de percussió santcugatenc demana no ser tractats com a "entitat de segona divisió"

Els integrants de la banda en un assaig a la plaça de Barcelona
Els integrants de la banda en un assaig a la plaça de Barcelona | Cedida
12 de gener del 2021
Actualitzat a les 18:44h
Karabassà porta l'assaig de la banda a les portes de l'Ajuntament per fer soroll i demanar que atenguin les seves reivindicacions. El grup de percussió santcugatenc reclama recuperar un espai d'assaig municipal com ja tenien abans de l'inici de la pandèmia del coronavirus. A última hora aquesta acció s'ha desconvocat. 

En Gerard, membre de Karabassà, explica a NacióSantCugat que estan cansats de "bones paraules" i exigeixen solucions urgents a una problemàtica que s'està prologant massa en el temps. "Entenem que arran de la pandèmia no es puguin donar solucions immediates, però estem a gener i encara continuen donant-nos llargues", lamenta. "A més, veiem que en el mateix període de temps, altres entitats més potents i amb més massa social al darrere sí que se les ha atès. Tenim la sensació que aquelles entitats més petites, som tractades com si fóssim de segona divisió", apunta. 

I és que els membres de Karabassà porten des del maig veient-se obligats a assajar al carrer. Abans de l'arribada de la Covid-19, el grup tocava al Conservatori de Sant Cugat a les nits; però des que va impactar el virus a la ciutat, s'han quedat sense espai ni per guardar els instruments. "El Conservatori torna a funcionar amb tots els protocols de seguretat activats. És veritat que nosaltres assajàvem de 22 h a 24 h de la nit i ara, amb el toc de queda, no seria una opció viable. Ara bé, necessitem que ens recol·loquin en l'horari. Ens hem ofert inclús a tocar durant els caps de setmana però tampoc hem obtingut resposta", confessa. 

Amb l'arribada de l'hivern, els integrants del grup han estat llogant espais privats per protegir-se del fred però sol·liciten que els tornin a donar un equipament municipal per mantenir la banda activa. 

Per aquest motiu, aquest dimarts 12 de gener al vespre tenien previst tocar a les portes del consistori vallesà per reclamar al tripartit que mogui fitxa i atengui les seves demandes. 

Finalment però, a última hora els membres de Karabassà han decidit anular la convocatòria d'aquest vespre davant de l'Ajuntament. Expliquen que des del govern s'han posat en contacte amb ells i apunten que "sembla que finalment han escoltat la nostra petició". Amb un "vot de confiança" i un "gest de bona voluntat i diàleg", fan marxa enrere a la concentració d'avui a l'espera de com evolucioni tot plegat. 

Segons ha pogut saber aquest mitjà, malgrat que no es permetrà l'assaig de la banda al complet per les restriccions sanitàries actuals, l'Ajuntament "buscarà encabir-los al Conservatori".