La majoria d'afiliats de MES Sant Cugat estripen el carnet i tanquen files amb ERC

La formació, que fins ara s'havia associat a Esquerra Republicana en diverses cites electorals, deixarà de fer-ho

Alguns dels alcaldables de MES, en una imatge d'arxiu.
Alguns dels alcaldables de MES, en una imatge d'arxiu. | ACN
Sergi Baixas
12 de gener del 2021
Actualitzat a les 18:54h
Ja hi ha resposta des de Sant Cugat al terratrèmol originat a Moviment d'Esquerres (MES) després que la formació nacional hagi decidit anar amb Junts per Catalunya per a les eleccions del pròxim 14 de febrer, malgrat haver estat associat fins ara amb Esquerra Republicana amb qui comparteixen espai en diversos municipis catalans. 

El polèmic acord va ser avalat fa dues setmanes amb el vot a favor d'un 55% de la militància. Veus importants del partit, majoritàriament a Tarragona i Lleida s'hi van oposar frontalment al canvi d'aliances i l'amenaça de dimissions en bloc arreu del país es posava sobre la taula. 

En clau santcugatenca, l'anunci tampoc va ser ben rebut. Membres del partit van titllar l'acord d'"inacceptable" i que suposava inclús "una mena de vergonya personal". Avui, la secció local de MES i ERC, amb qui es van presentar plegats a les eleccions municipals del 2019 i van aconseguir fer-se amb l'alcaldia, han presentat un comunicat conjunt. 

En la missiva apunten directament que "una majoria dels afiliats reunits en assemblea ha decidit no continuar a MES". Malgrat tot, tant els membres actius com els dimissionaris, continuaran defensant "sense cap fissura" el pacte programàtic i de govern amb ERC i l'alcaldessa Mireia Ingla. 

En el comunicat també s'apunta a que els membres que han estripat el carnet de MES, ja fa temps que porten treballant en els diferents òrgans conjunts de debat amb els republicans i, segons considerin, durant els propers dies s'integraran formalment a ERC. 

Per la seva banda, els membres actius que es mantinguin a MES asseguren que separaran completament la seva actuació en clau local dels pactes arribats en l'àmbit nacional i descarten participar en cap acció de campanya de suport a Junts per Catalunya. Expliquen que MES Sant Cugat continuarà existint de manera no orgànica però sí estructurada en un espai de debat, actuació i de suport al tripartit de l'Ajuntament.

A partir d'ara, ERC i MES estudiaran com quedarà la situació formal del tàndem local, amb el que seguiran col·laborant les persones que van formalitzar el pacte preelectoral en les darreres eleccions municipals.