Successos

El cocodril de Collserola: 15 anys de la troballa d'un caiman al pantà de Can Borrell

La família que el va descobrir va intentar treure'l pel seu compte resultant en una queixalada a un dels membres

per NacióSantCugat, Collserola, Sant Cugat, Catalunya | 12 de setembre de 2021 a les 08:00 |
Imatge del pantà de Can Borrell | Deandar
El 12 de setembre de 2006, una família que passejava per la Serra de Collserola va topar-se amb un cocodril de gairebé un metre de llarg al pantà de Can Borrell. L'animal, un jove caiman jacaré (caiman crocodrylus) d'origen sud-americà, havia estat abandonat pel seu propietari enmig del bosc. Tenir-ne un en captivitat, a banda de ser molt perillós, resulta car i molest i en edat adulta poden arribar a crèixer fins als 2,5 metres de llargada. 

Un dels membres de la família va albirar el cocodril entremig de les carpes del llac i, abans d'avisar el Cos d'Agents Rurals, va decidir intentar treure l'animal d'allà pel seu compte amb un llaç i una samarreta. La imprudent acció va resultar amb una mossegada a un dels seus captors que, afortunadament, no va ser de gravetat. 


Aleshores, després de l'incident, van optar per alertar als Agents Rurals qui es van fer càrrec de l'animal abans de traslladar-lo al Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya a Masquefa (Anoia).

Cal recordar que l'alliberament d'espècies exòtiques en el medi natural és un greu delicte i pot comportar severes conseqüències penals.

 

 

Participació