El mes de desembre trenca la tendència a la baixa de l'atur a Sant Cugat

Actualment el municipi registra un total de 3.431 santcugatencs a les llistes de l'atur

Un grup de ciutadans fa cua al Servei d'Ocupació de Catalunya, al carrer Sepúlveda, l'octubre del 2018
Un grup de ciutadans fa cua al Servei d'Ocupació de Catalunya, al carrer Sepúlveda, l'octubre del 2018 | ACN
NacióSantCugat
12 de gener del 2021
Després de tres mesos consecutius amb una tendència de reducció de l'atur, l'any finalitza amb un petit repunt. Així doncs, Sant Cugat tanca el 2020 amb un augment de 72 santcugatencs més a les llistes de l'atur. Durant el mes de setembre s'havia registrat la primera caiguda de 110 persones, a l'octubre 87 menys, i al novembre, 28. L'evolució positiva dels darrers mesos s'ha trencat.  

Segons dades de l'Ajuntament de Sant Cugat, actualment el municipi registra un total de 3.431 persones aturades, una xifra que suposa el 8,2% de la població (+0,1% respecte novembre). Pel que fa a les dades totals, en comparació a l'any passat, en un escenari anterior a la pandèmia, la ciutat en tenia 2.639, el que suposa un creixement anual al voltant del 30%.

Des de l'Ajuntament de Sant Cugat asseguren que continuaran treballant per recuperar les xifres d'abans de la crisi sanitària del coronavirus i crear nous llocs de treball, especialment, pels més vulnerables.

La tinència d'alcaldia de Promoció Econòmica, Elena Vila, ja va afirmar que l'objectiu és generar "ocupació de qualitat per combatre la precarietat laboral". En aquest sentit, està prevista la constitució de la Taula d'Ocupació per elaborar una resposta "comuna i transversal".