Successos

Polèmica entre ERC i JxSTC per la «manipulació d'imatges corporatives» d'un membre de JNC

Els republicans també acusen el jove d'altres piulades "èticament reprovables"

per NacióSantCugat , 11 de gener de 2021 a les 17:00 |

ERC Sant Cugat celebrava aquest matí en una piulada la reobertura de les aules després de les festes de Nadal malgrat l'augment de casos de coronavirus durant els darrers dies. Una postura que el mateix conseller d'Educació Josep Bargalló va defensar a la ciutat farà tres setmanes insistint que els centres educatius no tancarien ni amb un confinament total de la població per garantir l'atenció a fills de treballadors essencials i el servei de menjador per a infants de famílies vulnerables. 
  El cartell amb el lema "Obrim les escoles", que ha estat compartit a les xarxes socials per diversos perfils personals i municipals dels republicans, ha estat subjecte a les crítiques de diversos usuaris de Twitter. Un cartell amb el qual el propi conseller Bargalló ha mostrat distància aquest matí a Catalunya Ràdio: "Jo com a conseller no el penjaré. Com a conseller d'Educació intento treure el partidisme absolutament de totes les decisions i pressions".


Una d'aquestes crítiques i que ha encès la polèmica en clau local ha vingut de la mà del membre de JxSTC i la JNC, Àngel Segura, que ha contestat la piulada d'ERC afegint al cartell "Obrim les escoles, sense PCRS amb mestres de risc". Una crítica en referència a la reobertura dels centres sense haver-se realitzat prèviament un cribatge massiu al personal tal com reclamaven diverses veus del sector educatiu. Davant d'aquest fet, el perfil d'ERC municipal ha denunciat "manipulació d'imatges corporatives" sobre el govern de la Generalitat per part de Segura; una edició que el jove nega que hagi fet ell mateix sinó que ja estava circulant per la xarxa. A més, els republicans afegeixen que: "davant d'això i altres piulades èticament reprovables, el bloquem. Instem a la formació a fomentar un activisme més respectuós amb aquells que consideri adversaris polítics". 


Aquesta tarda, Junts per Sant Cugat ha sortit en defensa del seu company i lamenten que "bloquin i assenyalin injustament" a Segura. Afirmen que en democràcia "tothom té dret a ser crític i expressar les seves opinions amb respecte, els representants públics tenim l'obligació de vetllar per aquests drets". 
 


 

 

Participació