Sant Cugat agafa el relleu de la cursa ciclista femenina catalana després d'ajornar-se un any per la Covid

La ReVolta se celebrarà el proper 30 de maig a la ciutat vallesana i reunirà equips femenins estatals i internacionals

Sant Cugat acollirà la prova ciclista femenina, la ReVolta
Sant Cugat acollirà la prova ciclista femenina, la ReVolta | Ajuntament de Sant Cugat
Sergi Baixas
11 de gener del 2021
Actualitzat a les 12:27h
Sant Cugat acollirà finalment la ReVolta el proper 30 de maig. La prova ciclista femenina de la Volta a Catalunya torna aquest 2021, després d'ajornar-se l'any passat a causa del coronavirus; i en aquesta edició, la ciutat vallesana agafarà un paper protagonista en una cursa que reunirà equips femenins estatals i internacionals del món del ciclisme.

L'organització està preparant un exigent recorregut trencacames que posarà a prova a totes les participants de la cursa, en una etapa en línia de més de 100 km que passarà per diverses comarques catalanes i situarà Sant Cugat del Vallès com a punt neuràlgic de la competició, ja que serà el punt de sortida i d'arribada de la competició. 

Des del consistori santcugatenc, el regidor d'Esports Francesc Carol afirma que des de l'Ajuntament "volem donar una especial promoció a totes aquelles iniciatives que vulguin donar un impuls cap a la total integració de les dones en l'àmbit esportiu". "Lamentablement, en ple segle XXI, encara queda molt per assolir l'autèntica igualtat de gènere en el món de l'esport", apunta Carol. 

Per altra banda, el president de la Volta Ciclista a Catalunya Associació Esportiva, Rubèn Peris, assegura que Sant Cugat és el "company de viatge ideal" per tornar a posar en marxa la reVolta. "Viurem un gran dia de ciclisme femení amb un final molt atractiu", revela. Ara, durant els pròxims mesos, es definiran els equips participants així com les principals favorites a la victòria, que lluitaran per inscriure per segon cop el seu nom en el palmarès de la prova, que té vocació de seguir creixent any rere any.

La Revolta

La ReVolta va estrenar-se el 2018, coincidint amb la darrera etapa de la 98a edició Volta. Un total de 118 corredores van competir pel tradicional circuit de Montjuïc, amb una destacada presència de públic. La victòria va ser per a la nord-americana Lauren Stephens, mentre que Lorena Llamas i Sofia Rodríguez van completar aquell primer podi de la ReVolta. 

Sant Cugat del Vallès agafa ara el relleu per tal de portar la cursa a un nivell superior, que viurà la seva segona edició el proper 30 de maig. La cita permetrà arrodonir un 2021 molt especial per a la Volta Ciclista a Catalunya, amb la celebració de l’edició número 100 (entre el 22 i el 28 de març).