Sant Cugat dobla el risc de rebrot durant les festes de Nadal

També es registren prop del doble de casos positius diaris que fa dues setmanes

Gent amb mascareta a Sant Cugat.
Gent amb mascareta a Sant Cugat. | Anna Mira
11 de gener del 2021
Les festes de Nadal arriben a la seva fi, però quin és el cost pandèmic que han suposat per Sant Cugat? Segons diversos professionals del sector sanitari la resposta podria ser l'inici de la tercera onada de la Covid i les dades del Departament de Salut de la Generalitat, semblen apuntar cap a la mateixa direcció. Durant els últims cinc dies s'han registrat 187 casos positius de coronavirus; una suma que suposa més del doble de casos que fa dues setmanes, quan es registraven al voltant d'una quinzena diaris enfront de la trentena actual.

En el mateix sentit, també s'ha disparat el risc de rebrot al municipi en els darrers dies. Si a dia 23 de desembre l'índex es situava en 255 punts, a dia 7 de gener la xifra ha crescut fins als 510 punts. A més, per la seva banda, el risc de transmissió també ha augmentat de l'1,03 a l'1,41 en només dues setmanes. Cal recordar que el rt s'ha de mantenir per sota d'1 si l'objectiu és controlar l'expansió de la pandèmia. 
 

Evolució del risc de rebrot a Sant Cugat durant les últimes setmanes Foto: Departament de Salut


Fins a dia d'avui, a la ciutat s'han comptabilitzat un total de 3.805 casos positius (mig miler més que just abans de començar les festes de Nadal) i 29.909 sospitosos; deixant una taxa estandarditzada de 436,95 positius per cada 10.000 habitants. Aquestes dades sumen més del 37% del conjunt de la població de la ciutat (91.006 habitants). Tanmateix, de totes les persones contagiades, 210 han mort arran de la pandèmia; i actualment hi ha 23 persones ingressades als centres sanitaris del municipi.