Cs apel·la a la Junta Electoral perquè faci retirar la «simbologia partidista» de la façana de l'Ajuntament

El grup municipal ha presentat un recull de proves que acrediten l'"incompliment del principi de neutralitat"

Ajuntament de Sant Cugat del Vallès.
Ajuntament de Sant Cugat del Vallès. | LocalPress
NacióSantCugat
11 de gener del 2021
Actualitzat a les 11:32h
Cs es dirigeix a la Junta Electoral per reclamar que es retiri la "simbologia partidista" de la façana de l'Ajuntament de Sant Cugat. En el text assenyalen l'"incompliment de la resolució que obliga el Govern i els Ajuntaments a garantir la neutralitat de tots els espais públics, especialment en període electoral". "La igualtat de sufragi és essencial en la representació democràtica", apunten. 

És per aquest motiu, que requereixen la retirada dels edificis públics de qualsevol "simbologia partidista" que contingui imatges o expressions vinculades o similars a les que utilitzi qualsevol dels partits que concorren a les eleccions, previstes pel proper 14-F.

El grup municipal constata que "malgrat les diferents resolucions de la Junta Electoral Central i de les Provincials, als balcons de diferents ajuntaments i també d'edificis municipals continuen penjades pancartes i simbologia amb un contingut clarament partidista, que s'associa amb algunes de les formacions que es presenten als comicis". En aquest sentit, explica el portaveu taronja santcugatenc, Aldo Ciprian, han presentat un recull de proves que ho acrediten.

Davant d'aquesta situació, Cs demana a la Junta Electoral que "obligui" els ajuntaments a retirar la pancarta i qualsevol altre símbol partidista de les façanes dels edificis municipals i es garanteixi el compliment del principi de neutralitat. "Unes eleccions del 14-F lliures i uns edificis públics que representin a tots, no només a una part", sentencien.

Ciprian denuncia que els partits independentistes utilitzin les institucions "com a tauló de propaganda política al servei de la seva causa", conclou.