El president del Parlament apel·la a «recosir» Catalunya amb valors republicans

Roger Torrent ha signat Llibre d'Honor de Sant Cugat en una visita on també ha anat al Campament Reial

El president del Parlament, Roger Torrent, signant el Llibre d'Honor de Sant Cugat.
El president del Parlament, Roger Torrent, signant el Llibre d'Honor de Sant Cugat. | Aj. Sant Cugat / Lali Puig
04 de gener del 2021
Actualitzat a les 18:49h
El president del Parlament, Roger Torrent, ha estat aquest dilluns a la tarda a Sant Cugat. En una visita institucional, el màxim responsable de la cambra catalana s'ha reunit amb l'alcladessa, Mireia Ingla, i tot seguit ha signat el Llibre d'Honor de la ciutat. Torrent ha reivindicat que l'any que tot just comença "són les primeres passes d'una reconstrucció que es basarà en un país que sabrem recosir".
 
El president ha assegurat que Catalunya "es refarà mirant el futur des dels valors tradicionals republicans: igualtat, llibertat i fraternitat". En el text, Torrent ha escrit que el Parlament de Catalunya recull la sobirania del nostre poble, recull els anhels i les esperances dels catalans. "Unes esperances que avui hem de mantenir més vives que mai. Són moments de grisor", ha dit Torrent referint-se als "companys represaliats" i també a la pandèmia. 

Per la seva banda, l'alcaldessa Mireia Ingla, ha agraït la presència de Torrent a l'Ajuntament. Ingla ha recordat que les noves restriccions que aquest mateix dilluns ha decretat el Govern i que s'aplicaran a partir de dijous dia 7 de gener, alerten que "la pandèmia continua i que hem de seguir estant amb alerta".  

Ingla ha entregat una placa amb l'skyline de Sant Cugat i Torrent ha fet entrega de la 88a part d'una Senyera que des del Parlament entreguen als alcaldes i alcaldesses del territori "en agraïment i reconeixement de la sobirania". 
 

Torrent entrega part d'una Senyera a l'alcaldessa de Sant Cugat. Foto: Aj. Sant Cugat / Lali Puig


En l'acte també han participat la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, la portaveu de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, el president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig i el senador d'ERC, Bernat Picornell, en substitució del president del partit republicà. No han pogut assistir a l'acte representants del PSC ni de la CUP, que s'han excusat. 

Després de l'acte a l'Ajuntament, els representants polítics s'han desplaçat fins al Campament Reial instal·lat al Claustre del Monestir per mostrar-lo al president del Parlament.