La Grossa de Cap d'Any deixa una pluja de milions al Vallès, però a l'Oriental

El primer i segon premi s'ha repartit a les poblacions de la Roca del Vallès i Parets del Vallès

Celebració per haver cobrat deu euros de la Grossa de Cap d'Any a la Roca del Vallès
Celebració per haver cobrat deu euros de la Grossa de Cap d'Any a la Roca del Vallès | Jaume Ventura Busquets
31 de desembre del 2021
Actualitzat a les 18:31h


La Roca del Vallès ha repartit part del primer premi de la Grossa de Cap d'Any: el 35208 ha estat el número afortunat. Són 200.000 euros per bitllet.

Uns dècims que s'han venut a la gasolinera que hi ha tocant a la C-60, direcció Mataró. Tot i celebrar haver donat aquest premi, des de la direcció de la benzinera no s'han volgut fer declaracions als nombrosos periodistes que s'hi han aplegat al saber-se la notícia.

Aquesta imatge contrastava amb la que es vivia en diversos punts del centre de la Roca del Vallès, on la gent celebrava que un premi tan important s'hagués repartit al poble. Sobretot, per les conseqüències que té la pandèmia. 

L'Isma, que regenta el bar El Cafè, fins i tot celebrava amb cava haver estat premiat amb el reintegrament: "Vem agafar el bar en la primera onada del coronavirus, al març, i ara es toquen deu euros. Tot ajuda!". La Carmen, per la seva banda, lamentava no haver guanyat res, i més quan fa cinc anys a la Roca ja es va repartir el primer premi de la primera edició de la Grossa: "Tenia tres números, però no hi ha hagut sort". La Patricia, per la seva banda, encara estava més decebuda: "Aquest any no en compro, i va i toca! I, a més, acabat en 8, el número que sempre agafo!".

Dos grans premis en dos anys consecutius

El segon premi de la Grossa de Cap d'Any reparteix prop d'un milió d'euros (975.000) a Parets del Vallès. Amb el número premiat 52.688, un total de 15 dècims, valorat cadascun amb 65.000 euros, han somrigut al municipi vallesà l'últim dia de l'any. 

 

Els propietaris de la Joieria El Mirall, on s'han venut els dècims premiats Foto: Jordi Seguer


En concret, les butlletes afortunades s'han venut a la Joieria El Mirall del carrer Major, just davant de l'Ajuntament. Aquest establiment ja va repartir un premi especial per la primera edició del Sorteig de la Grossa de Sant Joan l'any passat (300.000 euros) . 

En declaracions a NacióGranollers, el propietari de la joiera, Joan Palau, explica que ha sentit "molta alegria" quan s'ha assabentat que havia tocat la Grossa al local i poder repartir felicitat una altra vegads entre els seus clients i entitats del poble. Un premi que ajudarà, apunta, a la "promoció" del negoci que, alhora, s'alça com a punt de venda on s'han donat dos grans premis de la loteria en dos anys consecutius. Palau assegura que la majoria de butlletes, venudes durant el mes de novembre, han tocat majoritàriament a veïns de Parets i Lliçà de Vall. 

Per la seva banda, l'alcalde paretà, Jordi Seguer, ha celebrat la notícia com un "bri d'esperança" per la ciutadania de cara a inaugurar el 2021.