Sant Cugat destina més de 60.000 euros en subvencions ambientals per lluitar contra l'emergència climàtica

L'objectiu d'aquesta subvenció és fomentar un canvi en el model de mobilitat de la ciutat

Les subvencions per la compra de bicicletes arribaven a cobrir el 50% del cost de la bici amb un topall màxim de 500 euros
Les subvencions per la compra de bicicletes arribaven a cobrir el 50% del cost de la bici amb un topall màxim de 500 euros | Sergi Baixas
NacióSantCugat
03 de gener del 2021
L'Ajuntament de Sant Cugat ja ha aprovat les subvencions ambientals destinades a l'emergència climàtica. En total, s'han atorgat 140 subvencions per un import global de 62.400 euros; una xifra que multiplica per quatre l'última partida d'ajuts (15.000 euros). La majoria de les subvencions (123) seran per l'adquisició de bicicletes -també elèctriques- per fomentar un canvi en el model de mobilitat a la ciutat.

La Comissionada per l'Emergència Climàtica i regidora de Sostenibilitat, Alba Gordó, explica que estan "molt satisfets" amb l'èxit de sol·licituds que s'han registrat enguany. Especialment pel que fa a les relacionades amb la compra de bicicletes, ja que contribueix a l'aposta del tripartit pels carrils bici i una mobilitat més activa i sostenible. 

Gordó considera que ha estat un "encert" adaptar les subvencions ambientals als eixos de la declaració d'emergència climàtica. "Hem alineat l’actuació municipal amb la nostra estratègia davant la lluita contra el canvi climàtic. I ho hem fet també gràcies a les aportacions de la Taula per a l’Emergència Climàtica", assegura la comissionada. 

L'adquisició de bicicletes, novetat destacada

Les subvencions per la compra de bicicletes (normals i elèctriques) arribaven a cobrir el 50% del cost de la bici amb un topall màxim de 500 euros. Amb aquesta actuació, la voluntat de l’Ajuntament és seguir impulsant un canvi d’hàbits per afavorir una mobilitat més sostenible.

Les persones a les quals se’ls hagi aprovat la subvenció de les bicicletes, tindran temps fins al 31 de gener per comprar la bici i presentar a l’Ajuntament el comprovant per tal que se li faci pagament de la subvenció. Més informació, aquí.

D’altra banda, aquelles persones a les quals se’ls hagi denegat la subvenció per no haver fet correctament els tràmits, poden presentar una instància per explicar el seu cas concret. L’Ajuntament valorarà en cada cas si accepta o no les explicacions i si acaba atorgant finalment la subvenció. Les instàncies es poden presentar al tràmit electrònic "aportació de documentació" a l’expedient existent.

Desglossades, les subvencions aprovades es divideixen en transició energètica (7.900 euros); transició alimentària (3.450 euros); canvi de model de mobilitat (48.900 euros); infraestructura verda i biodiversitat (2.000 euros); i transició cultural i canvi d'hàbits (150 euros).