Calvet confia en «convèncer» Sant Cugat i Rubí sobre la nova proposta pel camp de golf de Can Sant Joan

El conseller de Territori i Sostenibilitat desitja que els dos consistoris "entenguin, acceptin i comparteixin" el projecte

Damià Calvet
Damià Calvet | Adrià Costa
29 de desembre del 2021
Actualitzat el 30 de desembre a les 18:17h
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, confia en "convèncer" als ajuntaments de Sant Cugat i Rubí sobre la nova proposta de futur del camp de golf que estan treballant amb l'Incasòl -propietària dels terrenys-, malgrat les mocions aprovades en ambdós consistoris a favor de reconvertir l'espai de més de 90 hectàrees en un gran parc públic interurbà. 

Calvet explica que després de la gestió deficitària de la Federació Catalana del Golf provocant que l'espai quedés abandonat, l'Incasòl està replantejant les dimensions i el caràcter del camp. "Volem que continuï sent un camp de golf públic -el primer i únic de Catalunya- que aporti activitat econòmica a Sant Cugat i Rubí i que, alhora, sigui compatible amb la dotació de més espais lliures i de zona verda a les dues ciutats", explica el conseller. 

"Tenim ganes de presentar aquest bon projecte als dos ajuntaments que esperem que entenguin, acceptin i comparteixin", ha desitjat Calvet. "Volem convèncer de la bondat de la proposta de l'Incasòl que aporta un equipament esportiu públic i una zona lliure en aquest espai", ha assenyalat.

El conseller també ha apuntat que, com que la gestió amb la Federació va acabar, el nou gestor del camp s'escolliria a partir d'un concurs públic per la col·laboració público-privada de l'espai, mantenint el caràcter públic de l'activitat.  

Fa dues setmanes, el director de l'Incasòl assegurava que el nou camp de Can Sant Joan només seria una realitat si obtenien el vistiplau dels dos consistoris. Unes declaracions fetes 48 hores abans de celebrar-se la multitudinària excursió-protesta popular per reclamar la creació d'un gran parc interurbà en aquest entorn natural.