Sant Cugat inaugura els remodelats Jardins del Vallès amb un amfiteatre de protagonista

El nou espai també compta amb diverses àrees de jocs infantils

Imatge del nou amfiteatre de Sant Cugat
Imatge del nou amfiteatre de Sant Cugat | Esther Madrona
NacióSantCugat
29 de desembre del 2021
Nou espai pel gaudi públic de la ciutadania a Sant Cugat. Aquest dimarts, 29 de desembre, s'inauguren els remodelats Jardins del Vallès que s'ha arranjat amb noves àrees de jocs infantils, un petit amfiteatre, una millor il·luminació i un jardí de les olors.

L'objectiu de les tasques de millora ha estat renovar i acondicionar aquest parc per potenciar-lo com a espai social, cultural i de convivència; mentre, al mateix temps, es reforça la seguretat. Es tracta d'un dels projectes més votats en els primers pressupostos participatius de la ciutat. 

L'àrea de jocs compta amb un sorral, un gronxador doble i una estructura de trepa. A l'espai també s'ha construït un petit amfiteatre que disposa de quatre grades amb capacitat per entre 90 i 120 persones i està pensat per a espectacles de petit format. A més, també s'hi ha posat un jardi de les olors amb diferents plantes aromàtiques perquè les persones amb discapacitat visual també en puguin gaudir. 

Els treballs per fer la remodelació dels Jardins del Vallès es van adjudicar a l’empresa HPSA Construcción y Servicios Medioambientales, S.A per un import de prop de 357.000 euros.

Per culminar el projecte de remodelació, encara falta col·locar una tanca metàl·lica per envoltar tot el recinte i permetre tancar-lo a les nits, reforçant la seguretat i garantint el descans del veïnat. La col·locació d’aquesta tanca no ha estat possible per la renúncia de l’empresa adjudicatària de les obres a finalitzar les actuacions pendents. L’Ajuntament ja ha iniciat els tràmits per adjudicar els treballs per col·locar aquesta tanca. Tenint en compte que la principal funció de la tanca és evitar un mal ús nocturn del parc i que en els propers mesos hi ha efectiu un toc de queda de 22 h a 6 h, l’Ajuntament ha optat per obrir ja aquest recinte.