Un de cada tres santcugatencs, positiu o sospitós d'haver passat el coronavirus

Ja són 208 els santcugatencs morts per la pandèmia

Gent amb mascareta a Sant Cugat.
Gent amb mascareta a Sant Cugat. | Anna Mira
28 de desembre del 2021
Actualitzat a les 17:40h
Nadal arriba amb una nova dada preocupant. Segons dades del Departament de Salut de la Generalitat, més d'un terç dels santcugatencs han donat positiu o són sospitosos d'haver estat contagiats per la Covid-19. Malgrat que la situació, a dia d'avui, no és tan dolenta com a l'inici de la primera i segona onada, les dades estan lluny de poder considerar-se bones. I és que en els darrers 10 dies, s'han registrat un total de 155 nous casos positius al municipi. Una xifra que podria disparar-se encara més després de les festes nadalenques.

Fins a dia d'avui, a Sant Cugat s'han comptabilitzat un total de 3.425 casos positius de coronavirus i 28.535 sospitosos; deixant una taxa estandarditzada de 394,51 positius per cada 10.000 habitants. Aquestes dades sumen el 35,11% del conjunt de la població de la ciutat (91.006 habitants). Tanmateix, de totes les persones contagiades, 208 han mort arran de la pandèmia; i actualment hi ha sis persones ingressades als centres sanitaris del municipi.

Per altra banda, el risc de rebrot se situa en 241 punts; una xifra que ha caigut substancialment durant l'última setmana que havia arribat als 336 punts. A més a més, el risc de transmissió també ha patit una important davallada, situant-se aquest dilluns en 0,92 (fa una setmana estava en 1,44). Cal recordar que el rt s'ha de mantenir per sota d'1 si l'objectiu és controlar l'expansió de la pandèmia.