L'EMD critica les «sobrevingudes presses» del tripartit per l'avinguda Baixador després de mesos sense resposta

Des de Valldoreix es mostren sorpresos per la "precipitació" mostrada en la carta

El president de l'EMD de Valldoreix Josep Puig
El president de l'EMD de Valldoreix Josep Puig | EMD de Valldoreix
24 de desembre del 2020
Actualitzat a les 14:20h

L'EMD de Valldoreix expressa "sorpresa" per la sol·licitud enviada la setmana passada per part del govern de Sant Cugat en relació amb la tramitació del projecte d'urbanització de l'avinguda Baixador; en la què es demana a la Junta de Veïns convocar urgentment al veïnat i presentar conjuntament el projecte abans que finalitzi l'any 2020.

Des de l'administració valldoreixenca es mostren sorpresos per la "precipitació" mostrada en la carta, tenint en compte, segons indiquen, que des del mes d'abril el consistori vallesà tenia sobre la taula una proposta de col·laboració entre ambdues administracions per tramitar l'expedient de contribucions especials i el cofinançament de les obres. Una proposta que, diuen, no va rebre resposta. Ahir, el ple de desembre de la Junta de Veïns de Valldoreix va aprovar per unanimitat desencallar el projecte.

A més, assenyalen que "atesa la manca de rèplica de l'Ajuntament", l'EMD va reiterar al juliol la seva oferta de col·laboració. Aquesta vegada, des de Valldoreix també s'expressava la "inconveniència de fer una reunió entre les dues administracions i el veïnat per presentar el projecte, ja que consideraven que primer mancava un conveni que contemplés quina administració havia d'executar les obres, quina aportació faria cadascú i qui s'ha de fer càrrec de la gestió de les contribucions especials. 

Una demanda que no va ser contestada fins fa pocs dies, l'11 de desembre, on ja es demana l'estudi del projecte d'urbanització, la redacció d'un informe econòmic per definir els límits d'inversió de l'EMD -per no sobrepassar el sostre de despesa dictat per la Llei Pressupostària estatal- i la convocatòria de la reunió amb el veïnat. 

Davant d'aquesta cronologia dels fets, l'EMD vol remarcar que la urbanització de l'avinguda Baixador ha estat una prioritat del govern, però que no comparteixen les "sobrevingudes presses" de l'Ajuntament de Sant Cugat. Apunten que el consistori ha tingut aparcada una proposta de conveni durant més de set mesos sense donar cap resposta i ara volen resoldre la qüestió "per la via ràpida". 

Davant l'"extensió i importància del redactat del projecte", l'EMD es desmarca de la línia del tripartit santcugatenc i expressa la seva voluntat de donar una resposta adequada i "com el veïnat es mereix", sent impossible fer-ho en un "termini tan limitat de temps", fent referència a la sol·licitud d'organitzar la reunió abans d'acabar l'any. "Creiem que la reunió amb el veïnat de l’Av. del Baixador no ha de ser fruït de la precipitació i ha d’estar ben preparada i treballada per les dues administracions del municipi", sentencien.