ple valldoreix

Unanimitat per desencallar la urbanització de l'avinguda Baixador al ple de Valldoreix

L'EMD també donarà suport al document de conclusions consensuat per la Taula de Diàleg del Tribut Metropolità que es presentarà davant l'AMB

per Sergi Baixas , Sant Cugat , 23 de desembre de 2020 a les 19:14 |
Imatge del ple telemàtic del mes de desembre de l'EMD de Valldoreix | YT
L'últim ple de l'any a la Junta de Veïns de Valldoreix ha començat amb la lectura d'un comunicat conjunt pel Dia Mundial de la Sida. En aquest, es demana al sector sanitari i a la societat s'involucri en la causa, alhora que es continuï impulsant el monitoratge, la prevenció, la detecció precoç i el tractament, i l'eliminació de l’estigma i la discriminació associats, posant les persones en el centre de les actuacions, fonamentant-les en els drets humans i amb perspectiva de gènere.

Llum a l'avinguda Baixador


L'EMD aprova per unanimitat la petició conjunta de convocar de manera urgent al veïnat de l'Avinguda Baixador i a l'Ajuntament de Sant Cugat per tal d'explicar el projecte d'urbanització abans d'acabar l'any amb l'objectiu de cercar el consens i tancar definitivament el projecte i informar de manera aproximada dels costos. Una moció que es mou després que el consistori vallesà tramités el projecte de l'avinguda farà una setmana. Així doncs, s'insta a redactar un informe econòmic que defineixi els límits màxims d'inversió per tal de no vulnerar la regla de despesa. Aprovació inicial del pressupost 2021

La Junta de Veïns dona llum verda amb els únics vots a favor de l'equip de govern (Junts per Valldoreix) l'aprovació inicial del pressupost general de l'EMD per l'exercici de l'any 2021. Uns pressupostos que gestionaran 10,4 milions d'euros; una xifra que suposa un augment considerable respecte a la dels pressupostos de 2020 de 9,2 milions d'euros.


Ha estat l'abstenció de la vocal del PSC, Susanna Casta, que ha salvat l'aprovació "per responsabilitat". La resta de l'oposició ha votat en contra considerant que "no són els pressupostos que voldrien". Per la seva banda, la vocal d'Economia Elena Degollada ha instat a la resta de partits a treballar conjuntament i a presentar al·legacions al pressupost presentat. 

Suport a les conclusions de la Taula de Diàleg del Tribut Metropolità

L'EMD també ha aprovat donar suport al document de conclusions consensuat per la Taula de Diàleg del Tribut Metropolità que es presentarà davant l'AMB en l'actual termini d'exposició pública de l'ordenança fiscal del tribut; tal com va fer fa uns dies l'Ajuntament de Sant Cugat. Aquest informe reclama cercar la millora d’accés a la informació, en la gestió del rebut, i clarificació de càlcul, amb l’objectiu a la vegada de facilitar l’ajornament i el fraccionament.

Des de Cs, la vocal Anna Cano ha anunciat l'únic vot en contra del plenari perquè considera que és "un tribut injust" i que suposa un "atropellament a la ciutadania que ja està patint les conseqüències de la Covid-19". Per la seva banda, la Plataforma No Tribut Metropolità ja va considerar la Taula de Diàleg "una cortina de fum" i denuncien haver-se sentit "utilitzats". Valldoreix, amb el producte de proximitat

Avança la moció presentada per la CUP-PC per una vila a favor del producte agroalimentari de Km 0. Una iniciativa que neix amb la voluntat de promoure una nova línia de treball a la vocalia de comerç de Valldoreix per fomentar polítiques alimentàries sostenibles i dotar-la de recursos amb l'objectiu de promoure el consum del producte alimentari de proximitat. Així mateix, impulsar alhora una web municipal per promoure el comerç local que inclogui sistemes vinculats al producte agroalimentari de proximitat.

L'únic vot en contra ha estat per part de la formació taronja perquè consideren que es tracta d'una "invasió de la feina que ha de fer el sector privat", que no pertoca a l'administració pública. 

Valldoreix, amb Dani Gallardo

La Junta de Veïns de Valldoreix es solidaritza i rebutja la condemna "desproprocionada i exagerada" de quatre anys i mig de presó pel madrileny Dani Gallardo, detingut durant  les protestes per la sentència contra el judici del Procés a l'octubre del 2019 a la capital de l'Estat espanyol; amb els vots a favor dels representants de la moció CUP-PC i ERC-MES i els vots de l'equip de govern. 

La vocal del PSC ha defensat la seva abstenció davant la dicotomia que se li presenta en la defensa dels cossos de seguretat i el dret a manifestar-se. "El meu cap tira a una banda i el meu cor a l'altra". La vocal de Cs ha votat en contra i denuncia que aquesta moció és un "blanquejament de comportaments violents".

Tombades les dues mocions de Cs

La moció de Cs per millorar l'entorn del polígon industrial de Can Calopa ha quedat rebutjada. Cano proposava instal·lar papereres, desplegar un "pla-mapa" i aclarir la titularitat de l'antiga caseta de servei de la Creu Roja per iniciar els tràmits per al seu condicionament o demolició i frenar la deterioració de la zona. 

La resta de partits polítics han rebutjat la proposta assegurant que ja s'està treballant en la millora d'aquest espai amb l'Ajuntament de Sant Cugat i que els problemes del polígon valldoreixenc van "més enllà" de les accions proposades. 

La moció per instal·lar, entre el carrer de Sant Lluís fins el CAP, els anomenats coixins berlinesos -o altres mesures dissuassòries- per aconseguir la reducció efectiva de la velocitat de vehicles, també ha quedat rebutjada. Els companys de plenari han arribat a considerar la moció d'"absurda", sense basar-se en dades objectives, i que si existeix cap problema en la via és d'aparcament. Des de l'equip del govern han rebutjat la moció perquè el carrer està pendent d'una urbanització per incloure carrils bici. 

No al Passeig Reial

Durant el ple també s'ha informat de la cancel·lació del passeig reial de Ses Majestats d'Orient amb descapotables pels carrers de la Vila. Una iniciativa que s'havia organitzat per servir d'alternativa a la suspensió de la cavalcada de Reis.Hi haurà més ampliació. 


 

 

Participació