La Ciranda, guanyadora del Concurs d'emprenedoria i economia social 2020 de Sant Cugat

L'objectiu del certamen és avançar cap a unes organitzacions empresarials més democràtiques, equitatives i respectuoses

Júlia Sànchez, fundadora del projecte La Ciranda
Júlia Sànchez, fundadora del projecte La Ciranda | Aj. de Sant Cugat
23 de desembre del 2020
Actualitzat a les 16:07h
La cooperativa Ciranda ha estat la guanyadora de la V edició del Concurs d'emprenedoria i economia social 2020 promogut per l’Ajuntament de Sant Cugat. Un certamen, de periodicitat bianual, que ha esdevingut un referent al municipi pel seu foment d'idees emprenedores amb impacte social.

La tinència d'alcaldia de Promoció Econòmica, Elena Vila, ha reconegut la "gran qualitat" dels projectes presentats que demostra el talent de la ciutat per promoure projectes emprenedors basats en l'economia social i "que van més enllà dels valors purament econòmics". L'objectiu és avançar cap a unes organitzacions empresarials més democràtiques, equitatives i respectuoses amb les persones, el medi ambient i el territori.

Entre les 17 candidatures rebudes per aquesta edició s’hi troben activitats tan diverses com l’atenció a les persones, la cultura, la biomedicina o la logística. El passat mes d’octubre la Comissió de seguiment i selecció va escollir entre tots a 8 projectes com a finalistes del Concurs, que han optat als premis i han rebut un servei d’assessorament i enfortiment personalitzat de 20 hores, que tenia la finalitat de completar o consolidar els seus projectes.

El consistori manté el seu compromís amb l’Economia Social amb l’elaboració d’un nou Pla Director d’Economia Social per als anys 2021-2023, i una nova edició del Concurs d’emprenedoria i economia social per a l’any 2022.

Més enllà del primer premi atorgat a La Ciranda, la resta de guanyadors han estat la Paqueteria Sostenible Moragas (aposta per un servei d’entrega de paqueteria domiciliària d’última milla de forma sostenible amb la integració laboral de col·lectius vulnerables); Assenur (una corredoria d’assegurances que pretén esdevenir la primera Corredoria d’assegurances socialment responsable del municipi); i VRPharma (un projecte que desenvolupa una solució de Realitat Virtual per a ús hospitalari amb l’objectiu de millorar l’experiència i benestar emocional dels pacients). Tots ells han estat guardonats amb una dotació econòmica de 5.000 euros.

La Ciranda, primer premi

La cooperativa La Ciranda ha aconseguit el primer premi del certamen municipal, un projecte que posa el focus en l'acompanyament respectuós de la sexualitat i els afectes a dones, escoles i famílies, en els diferents processos de creixement dels infants.

La fundadora i sociòloga santcugatenca de la iniciativa, Júlia Sànchez, agraeix aquest "reconeixement" del consistori i celebra l'ingrés dels 5.000 euros que "aniran molt bé per continuar creixent". Durant el curs 2020-21 passaran per vuit centres educatius públics de la ciutat organitzant tallers d'educació afectivo-sexuals per a l'equip docent i alumnes. 

Durant el proper any, Sànchez avança que s'adaptarà l'activitat en un format més virtual, amb més intervencions a escoles de Sant Cugat i a altres municipis i més xerrades telemàtiques amb les famílies.