Medi Ambient

Sant Cugat també activarà la seva pròpia Zona de Baixes Emissions

L'objectiu és restringir de forma permanent la circulació dels vehicles més contaminants pel centre del municipi

Sant Cugat també activarà la seva pròpia Zona de Baixes Emissions | Anna Mira
per Sergi Baixas, 6 de gener de 2020 a les 20:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Sant Cugat pretén imitar la Zona de Baixes Emissions de Barcelona que acaba d'entrar en vigor aquest 1 de gener. L'objectiu és activar un pla similar durant el 2020 per restringir la circulació dels vehicles més contaminants pel centre del municipi.

[noticia]425[/notícia]


De moment, ja s'ha posat en marxa el procés per crear una ordenança que reguli aquestes restriccions. La consulta prèvia ciutadana per recollir propostes ha acabat amb més de 80 propostes que es poden consultar al portal web www.decidim.santcugat.cat. A partir d'ara, una comissió tècnica començarà a redactar el text de l'ordenança que es preveu que pugui ser aprovada en ple municipal al llarg del 2020.

L'Ajuntament es va veure obligat a ajornar aquesta iniciativa que pretenia implementar-se a partir de l'1 de gener davant la inexistència d'una ordenança que donés cobertura legal. Mentrestant, Sant Cugat només podrà activar la ZBE de forma puntual en cas que es declari un episodi d'alta contaminació per partícules NO2 (diòxid de nitrogen). Tota la informació sobre aquests possibles casos es poden consultar a www.santcugat.cat/qualitat-aire.


[noticia]419[/notícia]

 

Participació