Sant Cugat ampliarà la zona verda d'estacionament

El ple municipal de desembre aprovarà inicialment el document per regular l'aparcament a la ciutat

18 de desembre del 2020
L'estacionament de l'àrea verda s'ampliarà als barris de Sant Francesc-Monestir i Coll Favà de Sant Cugat. Així ho ha anunciat el regidor de Mobilitat, José Gallardo en roda de premsa prèvia al ple municipal que aprovarà, de manera inicial, el Reglament del servei d'estacionament regulat de Sant Cugat.

Així, es regularan les cinc tipologies d'aparcament existents a la ciutat: la zona blava, la verda, la comercial, la vermella i la de càrrega i descàrrega. Pel que fa a l'aparcament comercial, actualment hi ha 11 places a la ciutat, situades en els carrers d'Orient i Torreblanca, per tal d'ajudar als comerços. És gratuïta, però s'ha de validar el tiquet.

Gallardo ha explicat que l'aprovació d'aquest text s'emmarca dins d'un conjunt d'iniciatives com l'ordenança de baixes emissions o la que fa relació amb els vehicles de mobilitat personal. "Aportarà cobertura jurídica i seguretat" a l'aparcament, ha afegit. D'aquesta manera el govern tripartit marcarà uns límits per tal de millorar la qualitat de l'aire amb la reducció d'emissions, fomentar l'ús del transport públic, facilitarà l'aparcament en àrees amb alta ocupació o reduir el trànsit de vehicles que busquen estacionaments i, per tant, la congestió al centre de la ciutat.

Per Gallardo aquest és un pas endavant en la millora de la mobilitat a la ciutat. El text comptarà amb un període d'exposició pública i tot seguit s'aprovarà de manera definitiva, a molt estirar entre els mesos d'abril o maig, ha puntualitzat el regidor. Pel que fa a l'entrada en vigor de la zona de baixes emissions, Gallardo ha explicat que s'hi està treballant, però no ha concretat amb dates.