Un antic garden del centre de Sant Cugat es convertirà en habitatges públics

L'Ajuntament preveu la construcció d'entre 30 i 40 pisos destinats a gent gran i joves

Garden abandonat al carrer Villà de Sant Cugat.
Garden abandonat al carrer Villà de Sant Cugat. | GSV
18 de desembre del 2020
Actualitzat el 21 de desembre a les 18:20h
Segurament moltes persones havien anat a comprar al garden situat en el carrer Villà, al centre de Sant Cugat. Des de fa un temps que els propietaris n'han cessat l'activitat i ara, l'Ajuntament ho destinarà a habitatges públics. La concessió amb la finca finalitzava l'abril del 2029, però de mutu acord amb la propietat, l'Ajuntament recuperarà els terrenys, qualificats d'equipaments, per un cost de 157.500 euros. 

Segons ha explicat el tinent d'alcaldia d'Urbanisme, Francesc Duch, en roda de premsa previa al ple municipal del dilluns 21 de desembre, actualment el consistori està valorant les possibilitats per convertir aquest espai en edificis de titularitat pública. La voluntat és destinar-los a gent gran i joves, ha especificat Duch. 

La finca compta amb 1.900 metres quadrats on s'inclourien entre 30 i 40 habitatges dotacionals. Aquesta decisió forma part de la voluntat del govern d'ampliar el parc públic d'habitatges de Sant Cugat. De fet Duch ha afegit que actualment el govern treballa amb una vintena de petites actuacions "on hem vist que encara són possibles transformacions" en favor de l'habitatge públic. Una ampliació que també requerirà una modificació del pla de Promusa, ja que no contemplava aquest projecte.