Llum al final del Baixador: l'Ajuntament tramet el projecte d'urbanització de l'avinguda

El consistori santcugatenc també sol·licita a l'EMD convocar al veïnat per presentar-lo conjuntament

Imatge de l'avinguda de Baixador
Imatge de l'avinguda de Baixador | Cedida
17 de desembre del 2020
Actualitzat a la 13:39h

L'Ajuntament de Sant Cugat tramet el projecte d'urbanització de l'avinguda Baixador a l'EMD de Valldoreix. L'equip de govern, "amb la voluntat de tirar endavant el procés al més aviat possible", ha sol·licitat al president de la Junta de Veïns, Josep Puig, que convoqui al veïnat per presentar conjuntament el projecte abans que finalitzi l'any 2020.

Tanmateix, el consistori vallesà també demana a l'administració valldoreixenca que realitzi un informe econòmic per definir els límits màxims d'inversió per part de l'entitat, i evitar així vulnerar la regla de la despesa.

El projecte d'urbanització de l'avinguda Baixador a Sant Cugat, tram 3, entre el carrer d'Eivissa i el passeig de La Mariscota, ha anat a càrrec de Bac Engineering Consultancy Group SL, que porten treballant en el projecte des de novembre de 2019, i als quals se’ls va adjudicar per un import de 61.500 euros. El mateix projecte determina que el pressupost de les obres d’urbanització presenta un cost total de 5.018.108,10 euros (IVA inclòs).

Des de feia mesos, els veïns criticaven a ambdues administracions la lentitud per encarar l'aprovació definitiva i urgent de la remodelació de la via, una demanda històrica del barri que, fins ara, havia quedat desatesa. Tanmateix, l'associació veïnal prega que les dues estiguin obertes a rebre i escoltar les opinions dels veïns abans de prendre cap decisió de manera definitiva.