Jutgen un veí de Terrassa acusat de sostreure 223.000 euros a la seva mare malalta d'alzheimer

La dona hauria acumulat un deute de més de 9.000 euros amb la residència on la va ingressar el seu fill abans d'apropiar-se dels diners

El judici ha começat aquest dijous a l'Audiència de Barcelona.
El judici ha começat aquest dijous a l'Audiència de Barcelona. | Europa Press
Redacció
19 de desembre del 2020
Un home de 57 anys s'enfronta a una pena de fins a quatre anys de presó i al pagament d'una multa de 5.400 euros acusat d'apropiació indeguda de 223.080 euros de la seva mare, malalta d'alzheimer.

Els fets haurien tingut lloc el juny del 2015 a Terrassa. La Fiscalia de Barcelona sosté que l'home va ingressar la seva mare, d'uns 90 anys, ara morta, en una residència per a gent gran de la ciutat. La dona era titular d'un compte bancari i el seu fill n'era l'apoderat.

Des d'aleshores i fins al maig del 2016, retirant diners gairebé diàriament, l'acusat hauria sostret més de 223.000 euros tant per finestreta com per caixer. Arran d'això, la dona va acumular 9.000 euros de deute amb el centre on residia.

Aquest dijous ha començat el judici a l'Audiència Provincial de Barcelona contra l'home com a presumpte autor d'un delicte d'apropiació indeguda i també coma responsable de l'impagament de les quotes del geriàtric on va ingressar la mare. Per això, haurà d'indemnitzar el centre pels diners dictaminats pel jutge.