«Pensar més», el nou premi d'assaig jove amb segell santcugatenc

L'objectiu és promoure l'escriptura i el pensament crític entre els joves estudiants universitaris i investigadors

Redacció
20 de desembre del 2020
Actualitzat el 21 de desembre a les 10:33h
L'Ajuntament de Sant Cugat, la UAB i l'Associació Gabriel Ferrater creen el nou premi d'assaig jove "Pensar més", amb l'objectiu de promoure l'escriptura i el pensament crític entre els joves estudiants universitaris i investigadors, tot i que no estarà restringit únicament a aquests col·lectius.

Per optar al premi, obert per a autors menors de 35 anys, es pot escollir qualsevol temàtica sempre que sigui tractada amb voluntat reflexiva o pràctica, amb rigor i finalitat divulgativa, tot seguint l'esperit creatiu i comunicador de Gabriel Ferrater. 

En roda de premsa, la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha explicat que aquest nou premi té la voluntat de "potenciar el talent i l'escriptura crítica". La temàtica serà oberta però es valoraran els textos reflexius i creatius, ha apuntat Madrona. 

El premi comptarà amb una dotació econòmica que serà assumida per l'Ajuntament i la UAB signarà un contracte d'edició amb el guanyador i assumirà el cost de producció del llibre guanyador. L'obra serà publicada simultàniament en format imprès i digital pel Servei de Publicacions de la UAB, en una col·lecció específica que s'obrirà amb aquesta finalitat. 

Properament, les tres entitats organitzadores redactaran de comú acord les bases per regular els requisits que hauran de complir els participants. La primera edició està prevista que s'anunciï durant el mes d'abril de 2021 i tancar el termini de presentació pel mes de setembre.