La Covid provoca un augment d'estudiants als graus d'Infermeria i Informàtica de Sant Cugat

Les Escoles Universitàries Gimbernat consideren que la pandèmia ha evidenciat la falta de professionals en diversos camps

Les Escoles Universitàries Gimbernat tenen seu a Sant Cugat
Les Escoles Universitàries Gimbernat tenen seu a Sant Cugat | FB
NacióSantCugat
16 de desembre del 2020
Actualitzat a les 16:19h
Les Escoles Universitàries Gimbernat, amb seu a Sant Cugat, han registrat un augment en la demanda d'estudiants per entrar en les carreres d'infermeria i informàtica. Un increment que atribueixen directament amb la Covid-19 per les conseqüències derivades de la crisi sanitària.

El centre considera que la pandèmia ha evidenciat la falta de professionals en diversos camps: es necessiten més sanitaris per reforçar el sistema de salut i més enginyers que contribueixin a culminar el procés de la digitalització. A més, asseguren que preveuen que continuin creixent durant el 2021.

En aquest sentit, el colapse sanitari provocat per la primera onada del coronavirus va evidenciar la falta de personal en l'atenció primària. La directora del grau d'Infermeria de Gimbernat, Montserrat Antonín, assegura que la figura de la infermera durant la crisi ha estat vital. "No només ha demostrat capacitat d'adaptació i empatia, sinó també lideratge al peu del canó en una situació d'emergència", apunta. 

Per altra banda, la forta aposta pel teletreball també ha posat en el punt de mira als serveis informàtics per garantir el servei durant aquesta brusca transformació. En aquest sentit, el director del grau d'Enginyeria Informàtica del centre universitari de Sant Cugat, Francesc Boixader, remarca que la innovació i la creativitat seran dos elements indispensables de cara al futur. "Hi haurà una demanda creixent de noves formes d'organitzar-se, el que requerirà el disseny i la implementació de nous sistemes que s'adaptin a aquesta demanda de forma proactiva". 

Les Escoles Universitàries Gimbernat i Tomàs Cerdà (EUG), adscrites a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), imparteixen els graus d'Infermeria, Fisioteràpia i Informàtica i Serveis al campus de Sant Cugat.