Junts aposta per la creació urgent d’una comissió per «donar un impuls» a l'esport de Sant Cugat

El grup municipal presenta una altra moció en relació a la reobertura d'una oficina bancària a Sant Francesc-Monestir

Roda de premsa de Junts per Sant Cugat.
Roda de premsa de Junts per Sant Cugat. | Cedida
14 de desembre del 2020
Actualitzat a les 18:07h

JxSTC aposta per crear "urgentment" una Comissió Operativa per a l'Esport de Sant Cugat (COESC) amb el lideratge de l'Ajuntament i amb representació de diverses entitats esportives de la ciutat amb representació de la Coordinadora d’Entitats Esportives de Sant Cugat, Sant Cugat Creix, Paidos o Team Partners. De la mà de les formacions polítiques, l'objectiu d'aquesta moció que es presentarà durant el ple de desembre, és marcar els futurs eixos d'acció en matèria esportiva i poder prendre les mesures adequades a partir de l'anàlisi i diagnosis que presenta el Pla Estratègic de l'Esport 2017-2026.

Un pla que descriu i analitza amb detall les fortaleses, oportunitats o necessitats de millora del sistema esportiu del municipi com ara: l'organització de l'esport; la vessant educativa; el paper de les entitats esportives i el grau de competició; el paper social i inclusiu; les instal·lacions esportives al territori; el motor econòmic; o les tendències, entre d'altres.

Amb aquestes dades, Junts proposa a la Comissió una fase concreta de revisió i actualització d'aquest pla estratègic i instar al govern municipal a definir un nou pla operatiu 2021-2023 amb l'establiment d'un ordre de prioritats, una agenda pròpia i la corresponen dotació pressupostària.

Tal com ha explicat el regidor Albert Salarich, "un pla comú concret per saber cap a on mirar", aprofitant la feina ja feta en el Pla Estratègic de l'Esport i "donar un impuls al sector de la ciutat" en el marc del context pandèmic actual.

Un nou caixer a Sant Francesc-Monestir

La formació política assegura que ha detectat la necessitat de recuperar el servei bancari al barri de Sant Francesc-Monestir després del tancament de l'oficina d'atenció al públic de CaixaBank a l'avinguda de Cerdanyola. 

Per aquest motiu, demanaran al tripartit que promoguin una consulta popular veïnal per preguntar si volen la reobertura de l'oficina; i, en cas afirmatiu, que el govern es reuneixi amb els responsables de CaixaBank i facin totes les gestions necessàries per intentar d'aconseguir-ho.