coronavirus

La restauració de Sant Cugat, en el punt de mira: més vigilància i inici de sancions davant l'increment del risc de rebrot

La Policia Local intensificarà el patrullatge perquè es compleixin les restriccions per la Covid

per NacióSantCugat, 14 de desembre de 2020 a les 15:30 |
El consistori ha informat que desplegarà més agents a peu de carrer | Francesc Carol
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de desembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Sant Cugat ha anunciat que incrementarà el reforç de vigilància dels locals de restauració de la ciutat perquè es compleixin les restriccions anti-Covid. Una decisió que es pren davant l'augment del risc de rebrot que s'està observant durant els darrers dies al municipi. 


Amb un índex de rebrot de 367 i una afectació per sobre de la mitjana comarcal i catalana, l’Ajuntament vol fer un pas més per doblegar la corba dins la seva tasca de conscienciació social i informació ciutadana. Davant d'aquest escenari, el consistori ha informat que desplegarà més agents de la Policia Local al carrer.

Després de tres setmanes en què el cos de seguretat ha dut a terme una tasca exclusivament de sensibilització i d’advertiments, ara es procedirà a donar pas a sancions que poden anar, en el cas d’infraccions greus, dels 600 als 3.000 euros. Les infraccions molt greus poden comportar el tancament de locals si no es compleixen les normes de seguretat, higiene i salut pública estipulats per la Generalitat; tal com va passar la setmana passada amb un bar del centre de Sant Cugat.


D'aquesta manera, s’incrementarà la presència inspeccionadora de la Policia Local sobretot als eixos comercials, amb l’objectiu de donar compliment de forma taxativa a la normativa. Igualment es mantindrà la tasca informativa, que també desenvoluparà Protecció Civil i els Agents de Civisme.

L'alcaldessa ha explicat que "ens preocupa l’augment de casos a Sant Cugat i per això apel·lem de nou la ciutadania a seguir totes les mesures bàsiques de seguretat i disminuir al màxim possible la interacció social. Amb l’esforç i la responsabilitat de tothom podrem rebaixar la incidència i guanyar la batalla a la Covid-19". 


Per altra banda, la tinència d'alcaldia de Promoció Econòmica i Empresa, Elena Vila, ha assegurat que "la gran majoria de bars i restaurants compleixen de manera exemplar les mesures i restriccions però ens preocupa molt l'incompliment d'uns pocs que estan posant en perill l’esforç que aquest sector està fent". "Això no ho podem permetre, està en joc la reactivació de la nostra economia local i per això hem d'actuar", ha sentenciat. 

Altres notícies que et poden interessar
​ 


 

Participació