Tallers de Residus Vallès per un «Nadal SOStenible», del 17 al 23 de desembre

Les inscripcions ja estan obertes

Embolicar un regal sense llaços ni cinta adhesiva
Embolicar un regal sense llaços ni cinta adhesiva
Redacció
13 de desembre del 2020
El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental oferirà, del dijous 17 fins al dimecres 23 de desembre sis tallers gratuïts en format virtual, adreçats a tota la ciutadania, per viure un Nadal SOStenible.

Es tracta de sis propostes que es poden fer des de casa i que incideixen en un canvi d'hàbits durant el període nadalenc.

Segons dades de l’Agència de Residus de Catalunya, la ciutadania genera un 3% més de residus per Nadal que la resta de l’any. Però no només això, també es dispara el consum d’energia.

Per això, la imatge de la campanya gràfica incorpora la paraula SOS, que pretén fer un crit d'atenció vers la situació d'emergència climàtica.

Inscripcions obertes

Els diversos tallers s'han programat en horari de tarda, i dues matinals adreçades a un públic més familiar en dates de festa escolar. Les inscripcions es poden fer en aquest formulari.

Dijous, 17 de desembre (19h) es farà el taller El reaprofitament: el nou convidat a taula de Nadal, on es donaran solucions saludables i senzilles per al reaprofitament integral del menjar, amb noves receptes.

El dilluns 21, també a les 19h, Embolica el Nadal. Propostes creatives amb paper: vals de regal, una capsa per objectes petits, una etiqueta pel nom dels paquets... són elements que es poden fer a partir de capses de cereals o galetes, d'infusions, dossiers de cartolina vells, papers de regal recuperats, folis vells, sobres...

Dimarts 22, en horari de matí (11h), la temàtica del taller tornarà a ser el reaprofitament dels aliments, a través d'un joc en tots els sentits. Reaprofitar mola! mostrarà receptes senzilles d'aprofitament per a iniciar-se com a protagonistes en la reducció del malbaratament alimentari, i tota la família podrà aprendre a transformar aliments no atractius en receptes saludables, sostenibles i senzilles.

A la tarda (19h) el taller Llum d'espelmes ensenyarà com fer espelmes d'origen natural i de reciclatge per acompanyar el Nadal, bé amb oli reciclat o amb restes d'espelmes que hi hagi per casa. També es donaran idees per decorar i aromatitzar aquestes espelmes.

Els dos últims tallers seran el 23 de desembre: a les 11h hi haurà un taller familiar de fabricació de targetes de Nadal desplegables i pop-up, per desitjar un Bon Nadal o un bon 2021, a partir de capses de cereals, galetes o infusions, dossiers de cartolina vells, papers de regals recuperats, folis vells, sobres...

I a la tarda (19h), a Aromes de Nadal es mostrarà com fer preparats aromàtics per ambientar la casa per nNadal, amb combinacions que recordin i acompanyin aquests dies a partir de materials naturals fàcils de trobar i/o reciclar.