Soler: «Sant Cugat no ha de ser ni serà una carta de canvi envers cap altre pacte»

El conseller comarcal i portaveu del PSC local assegura que la moció de censura anunciada per ERC a la Diputació forma part del panorama preelectoral

Pere Soler, portaveu del PSC Sant Cugat
Pere Soler, portaveu del PSC Sant Cugat | Adrià Costa
11 de desembre del 2020
Actualitzat a les 22:45h
"El govern de Sant Cugat és un govern fort, estable i consolidat i no es posa en perill". Així de contundent s'ha mostrat el portaveu del PSC a Sant Cugat i conseller comarcal, Pere Soler, davant les declaracions de la cap de l'oposició i vicepresidenta de la Diputació, Carmela Fortuny (Junts), sobre la voluntat de desfer els pactes entre independentistes i socialistes la Diputació però també a Sant Cugat o Figueres. 

Soler assegura que "Sant Cugat no ha de ser ni serà una carta de canvi envers cap altre pacte" i, en declaracions a NacióSantCugat, insisteix que "els pactes locals són fruit de la sinergia local" i els d'altres institucions com la Diputació "d'una sinergia territorial més àmplia". El portaveu socialista considera que les declaracions de Fortuny "diuen poc de la seva credibilitat cap a les institucions". "Pensar que un pacte local és fruit d'una negociació col·lectiva, és que no sap la governabilitat de Sant Cugat". 

A més a més, Soler apunta que la moció de censura anunciada per ERC a la presidenta de la Diputació, Núria Marín, per les suposades irregularitats en el finançament del Consell Esportiu de l'Hospitalet de Llobregat, és fruit de la "dinàmica preelectoral". "ERC està jugant les seves cartes intentant visualitzar una ruptura", ha afegit Soler.  

Des del PSC de Sant Cugat, Soler remarca el dret a la presumpció d'innocència, la col·laboració amb la justícia "que serà qui determinarà el grau delictiu". Assegura que a hores d'ara Marín no hauria de dimitir perquè "estaríem posant la culpabilitat per sobre de la presumpció d'innocència". El cas del Consell Esportiu "pot haver estat fruit d'una deixadesa de funcions, com ha passat a Sant Cugat", ha afegit el socialista.

Segons Soler, tot i que aquest matí ha treballat colze a colze amb l'alcaldessa republicana, Mireia Ingla, no han parlat del tema amb els socis de govern. Demanats per aquest mitjà, de moment, ERC ha declinat fer declaracions al respecte.