Fortuny considera Sant Cugat una peça clau per revertir els pactes amb el PSC a favor de l'independentisme

La vicepresidenta de la Diputació i portaveu de Junts per Sant Cugat subscriu la voluntat d'Artadi i Budó de seure amb ERC a parlar dels acords

Carmela Fortuny portaveu de Junts per Sant Cugat
Carmela Fortuny portaveu de Junts per Sant Cugat | Junts per Sant Cugat
11 de desembre del 2020
Actualitzat el 14 de desembre a les 18:09h
Sant Cugat torna a estar al punt de mira pel seu govern tripartit (ERC-PSC-CUP). La ciutat ja va aixecar pols el maig del 2019 quan les tres forces d'esquerres van arraconar a Junts per Sant Cugat a l'oposició tot i ser la força més votada. Ara, el cas de la imputació de la presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, per les suposades irregularitats en el finançament del Consell Esportiu de l'Hospitalet de Llobregat, ha tornat a posar l'autoanomenat "govern del canvi" en el centre del debat polític. 

La vicepresidenta de la Diputació de Barcelona i portaveu de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, considera que cal seure a parlar amb ERC per revertir tots els pactes "sense excepció" amb els socialistes amb la voluntat d'aconseguir "la unitat independentista més enllà de la imputació de Marín". "A Sant Cugat, des de l'endemà de les eleccions vam intentar pactar amb ERC perquè sempre hem apostat per tenir el màxim de governs independentistes a Catalunya". 

En declaracions a NacióSantCugat, Fortuny subscriu les declaracions de la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, i la diputada de Junts, Elsa Artadi, d'emplaçar Esquerra Republicana a trencar els pactes d'arreu amb el PSC. "Junts emplaça a ERC a una reunió formal per revisar tots els pactes sense excepció, començant per Sant Cugat", ha afegit Fortuny. 

La vicepresidenta santcugatenca ha avançat que aquest serà un punt de l'ordre del dia de l'executiva nacional que té prevista el partit per la pròxima setmana amb la presència de Carles Puigdemont, Laura Borràs o Jordi Sànchez.