Incasòl no obrirà el camp de golf sense el vistiplau de Sant Cugat i Rubí

El director de l'organisme apunta que qualsevol pas que facin serà amb l'acord dels dos consistoris vallesans

El camp de golf de Can Sant Joan
El camp de golf de Can Sant Joan | Marta Casas
11 de desembre del 2020
Incasòl, propietària dels terrenys, assegura que el nou camp de golf a l'àrea de Can Sant Joan només serà una realitat si tenen el vistiplau dels ajuntaments de Sant Cugat i Rubí. Així ho ha assegurat el director de l'organisme, Albert Civit, en declaracions a Cugat Mèdia, just 48 hores abans de celebrar-se l'excursió-protesta popular per reclamar la creació d'un gran parc interurbà en aquest entorn natural. 

Civit explica que estan estudiant "quin possible ús esportiu podria tenir un petit camp de golf, aprofitant la infraestructura que ja hi ha, i per l'altra quin valor mediambiental té l'àmbit per mirar de comptabilitzar les dues coses". El director d'Incasòl considera que el manteniment d'un parc urbà d'aproximadament 80 hectàrees seria una despesa molt elevada pels dos consistoris i per això apunta a un parc més petit perquè fos més assumible.

En la mateixa línia que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, explica que l'objectiu és protegir l'ambient pensant alhora en la promoció econòmica. Per aquest motiu, Civit apunta a fer compatible ambdós projectes. Des d'Incasòl, informen que encara no s'ha obert cap concurs per reocupar aquest espai, tot i que apunten a fer-ho que a finals de l'any vinent.