JxCat emplaça a ERC a «revisar» el pacte amb el PSC Sant Cugat, a canvi de la Diputació

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern ofereix la possibilitat de revertir els pactes amb els socialistes que han desplaçat una força independentista

Meritxell Budó i Pere Aragonès
Meritxell Budó i Pere Aragonès | Govern / Jordi Bedmar
NacióSantCugat
11 de desembre del 2020
Actualitzat a les 17:04h
ERC ha començat a fer moviments per presentar una moció de censura contra la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, si no dimiteix per les suposades irregularitats en el finançament del Consell Esportiu de l'Hospitalet de Llobregat. Amb 16 diputats però, necessitaran el suport d'altres grups perquè la moció tiri endavant.

En aquest sentit, la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha qualificat l'anunci dels republicans de "precipitat i agosarat". En una entrevista a Ser Catalunya, la portaveu del govern ha assegurat que Marín ha de donar explicacions davant del jutge, però ha evitat demanar la seva dimissió. 

No obstant això, Budó ha insistit que JxCat ha ofert a ERC la possibilitat de revertir els pactes amb el PSC que han desplaçat una força independentista, com és el cas de Sant Cugat o Figueres. "Fa molt de temps vam oferir la possibilitat de revisar pactes, i encara no tenim resposta. En el moment que vulguin seure a parlar per revisar-los, nosaltres hi estem òbviament disposats", ha assegurat la consellera de Presidència. 

Per altra banda, el president Torra també s'ha pronunciat aquest matí al respecte a través de les xarxes socials apuntant que l'"independentisme no pot pactar amb el repressor", referint-se al partit socialista. "He estat i estic en contra del pacte de la Diputació de BCN i dels pactes amb el PSC a ajuntaments com Sant Cugat, Figueres o Calella. Considero un error permetre la investidura de Pedro Sánchez o aprovar els pressupostos del PSOE", afegeix.
  ERC té 16 diputats a la Diputació de Barcelona, els mateixos que el PSC. Tot i això, els 7 diputats de Junts per Catalunya van donar suport al partit socialista per fer-se amb la presidència. Un escenari similar al que s'ha viscut a Sant Cugat, sent Junts per Sant Cugat la primera força al consistori vallesà amb 9 regidors; però relegat a l'oposició pel tripartit d'ERC (6 regidors), el PSC (4 regidors) i la CUP (3 regidors).