Salut contractarà 28,5 professionals per reforçar l'atenció primària a Sant Cugat

L'objectiu és donar resposta a la Covid-19, però també per introduir canvis estructurals per millorar l'accessibilitat

Urgències del CAP Sant Cugat.
Urgències del CAP Sant Cugat. | Roger Navarro
Redacció
10 de desembre del 2020
Actualitzat a les 16:39h
El Departament de Salut ja ha començat les contractacions del Pla d'enfortiment i transformació de l'atenció primària. Tal com ja es va avançar fa uns dies, a Sant Cugat s'injectarà un milió d'euros entre els anys 2020 i 2021. El pla de Salut ha de servir perquè els equips de primària del Vallès Occidental sumin 321 nous professionals per donar resposta a la Covid-19, però també per introduir canvis estructurals per millorar l'accessibilitat i la resolució. 

En total es contractaran 28,5 professionals més. D'aquests, 15 seran per donar resposta a la Covid-19 -3 gestors i 1 referent Salut i Escola-; i 13,5 professionals estructurals, és a dir, 6 auxiliars d'infermeria, un infermer, 5,5 administratius i 1 metge.

Les noves incorporacions també permeten millorar el suport assistencial a les residències, reforçar l'atenció a la cronicitat, incrementar els treballadors socials, augmentar el suport administratiu i incorporar noves tecnologies. El Pla estava dissenyat des de fa mesos, però la pandèmia n'ha accelerat el desplegament, i per això a hores d'ara ja s'han tancat les assignacions de recursos als equips del Vallès Occidental per aquest any i el vinent.

Un total de 321 nous professionals a la comarca  

Pel que fa a la resta de les grans ciutats del Vallès Occidental, començant per les capitals, a Terrassa es contractaran un total de 87 persones: 45 professionals per donar resposta a la Covid-19 - 30 gestors i 15 referents - i 42 estructurals: 13 tècnics en cures auxiliars d'infermeria, vuit infermers, 18 administratius, dos metges i un treballador social.

A Sabadell, l'altra capital, hi arribaran 41 professionals de gestió de la pandèmia - 30 gestors i 11 referents - i 51 professionals estructurals: 11 auxiliars d'infermeria, 15 infermers, 14 administratius, un metge i 10 treballadors socials. En total, 92 contractacions.

Finalment, a Rubí es contractaran  29,5 professionals: 10 per donar resposta a la Covid-19 - tres gestors Covid i set referents Salut i Escola - i 19,5 professionals estructurals. Els perfils professionals estructurals que es contractaran seran 2,5 tècnics en cures auxiliars d'infermeria, set infermeres, nou administratius i un treballador social.

Cerdanyola, un altre dels municipis grans del Vallès Occidental, incorporarà un total de 25 professionals: 12 amb relació a la Covid-19 i 13 d'estructurals.

De la resta de poblacions de la comarca, Ripollet és el municipi on es contractaran més professionals: 16,5 professionals, 10 per a la gestió de la Covid-19 i 6,5 d'estructurals. A continuació hi ha l'àrea de Castellar del Vallès i Sant Llorenç Savall, amb nou professionals; Sant Quirze i Barberà, amb vuit; i Badia i l'àrea de Polinyà i Sentmenat, amb set. Finalment, al municipi de Castellbisbal s'incorporaran quatre professionals estructurals, dos metges i dos infermers.