1 de 10
Nadalstc

El Monestir adapta el programa de Nadal a la Covid i reforça les campanyes solidàries de Càritas

Consulta aquí tota la programació per aquestes festes a la ciutat

Nadal a Sant Cugat | Aj. Sant Cugat / Lali Puig
per Anna Mira, Sant Cugat | 12 de desembre de 2020 a les 10:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de desembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Parròquia de Sant Pere d'Octavià ha adaptat el programa de Nadal a la nova situació de Covid i ha intensificat les campanyes solidàries de Càritas de cada any per donar cobertura a l'augment de famílies que necessiten ajuda. Actualment més de 420 famílies són ateses al Rebost local de l'ONG.

Així doncs, a partir d'aquest cap de setmana, Càritas parroquial engegarà la campanya de Nadal per recollir fons i aliments a diversos supermercats de la ciutat i a la pròpia església del Monestir.


D'altra banda, també està en marxa la campanya "Un nen, una joguina", on es poden comprar joguines i llibres amb un descompte. A partir del 21 i fins al 31 de desembre també es podran portar joguines noves i llibres nous a la Casa Abacial, de 10 h a 13 h i de 18 h a 20 h. Es preveu que la campanya pugui ajudar unes 240 famílies vulnerables amb menors de Sant Cugat. 

En aquesta edició, els comerços són: les botigues La Festa i Kiva; la papereria Planas; la copisteria Arpali; les llibreries El Celler dels llibres, Alexandria, El Pati de llibres i Paideia; i les jugueteries Eurekakids, Juguettos i Els Tres Reis.


El programa nadalenc del Monestir

A l'interior del recinte eclesiàstic ja està muntat l'arbre de Nadal i s'està ultimant el muntatge del pessebre, que serà beneït i obert al públic aquest dissabte 12 de desembre a les 19.45 h. Pel que fa al pessebre vivent, aquest any a causa de la Covid, passarà a format fotogràfic després de 45 anys consecutius, a partir d'una exposició que s'instal·larà als jardins del Monestir, del 18 de desembre al 8 de gener.


Pel que fa a les diferents celebracions i activitats, la Parròquia ha anunciat que la Missa del Gall es farà a les 23.30 h -en cas que les restriccions de mobilitat nocturna ho permetin-; i es faran dues misses del Pollet, a les 18 h i 20 h, tenint en compte el límit d'aforament del 30%. Les litúrgies seran retransmeses pel canal de Youtube del Monestir i per TV de Sant Cugat. 

Per altra banda, les misses de Nadal, 25 de desembre, seran a les 9 h, 11 h, 12 h, 19 h i 20.30 h; la missa de Sant Esteve, 26 de desembre, a les 9 h; i la Missa familiar dels Reis adaptada per als infants i famílies, 5 de gener, a les 19 h. 


A més, dimecres 23 de desembre a les 18 h, també se celebrarà un concert benèfic a favor de la campanya "Un nen, una joguina" amb la interpretació de "December 32".

 

 

 

Participació