Una desena d’activitats per commemorar el Dia Internacional dels Drets Humans a Sant Cugat

L’acte central serà dissabte 12 de desembre a la rambla del Celler amb la instal·lació-performance «Murs» per denunciar l’Europa fortalesa

NacióSantCugat
09 de desembre del 2020
L'emplaçament tindrà lloc aquest dissabte 12 de desembre a la plaça de la Vila
L'emplaçament tindrà lloc aquest dissabte 12 de desembre a la plaça de la Vila | Sergi Càmara
Aquest dijous 10 de desembre es commemora el Dia Internacional dels Drets Humans designat per l’Assemblea General de les Nacions Unides i Sant Cugat ho farà amb el lema Treballem per a una ciutat de drets. Va ser precisament un 10 de desembre però de l’any 1948 quan es va signar la Declaració Universal dels Drets Humans. Així la ciutat ha organitzat una desena d'activitats entre les que hi ha conferències, espectacles teatrals, conta-contes i exposicions vinculades amb la promoció dels drets de les persones. 

L'acte principal arribarà aquest diumenge 12 de desembre amb la instal·lació-performance «Murs» per denunciar l’Europa fortalesa. Es farà a la Rambla del Celler. Una acció performance basada a partir de l'informe del Centre Delàs titulat "Aixecant Murs: Polítiques de la por i securitització a la Unió Europea", d’Ainhoa Ruiz Benedicto i Pere Brunet, que ha aportat la informació necessària per construir un mur basat en les tanques de Ceuta i Melilla. La programació completa es pot consultar en aquest enllaç. 

- Dijous 10, conferència "El temps perdut als camps de refugiats". 18 h, virtual. 
- Divendres 11, Nits temàtiques de la Unipau. Conversa amb Miguel Pajares. 19h via Zoom. 
- Dissabte 12, Hora del conte. "La Pratina se'n va a la neu". De 8 h a 22 h al Canal YouTube Ajuntament de Sant Cugat. 
Dijous 17, Conferència "El viatge de Mamadou". 18 h, virtual. 
- Dimarts 22, Contacontes. "Teixint Llegendes". 17 h, museu del Monestir. 
- Dilluns 28, Espectacle de titelles. "Matito i la gota d'aigua". 12 h a la Casa de Cultura. 
- Dimarts 29, Assaig obert de l'obra de teatre "Annobón". 19 h a la sala UREF de la Floresta. 

El Pla Director de Cooperació, Pau i Drets Humans 2017-2021, aprovat al Ple Municipal del 19 de desembre de 2016 proposa com a línia estratègia la promoció dels Drets Universals i la Pau.

Des de 2013 l’Ajuntament participa del projecte pioner de Ciutats Defensores dels Drets Humans, amb altres institucions catalanes i municipis, per millorar el coneixement, la promoció i la defensa dels drets humans entre la ciutadania de les ciutats participants. Des de novembre de 2017, Sant Cugat participa també del Programa Català de Defensors i Defensores de Drets Humans, de la Generalitat.

Sant Cugat compta també amb un ric teixit associatiu implicat en la promoció i defensa dels Drets Humans i amb la figura del Síndic Municipal de Greuges, que vetlla al municipi per la defensa de les llibertats i dels drets fonamentals.