Actuacions contra la plaga de processionària a Valldoreix

L'EMD eliminarà els nius de l’eruga processionària dels pins i els cedres de la vila

Eruga de la processionària
Eruga de la processionària | acn
NacióSantCugat
10 de desembre del 2020
Valldoreix contra la plaga de la processionària. L'EMD ha anunciat que eliminarà els nius de l'eruga dels pins i els cedres de la vila que malmeten els arbres i els exposa a l'atac d'altres insectes perforadors. Un animal que també suposa un "alt perill" per a les persones i animals degut als greus problemes d'urticària que poden arribar a provocar. 

Per aquests motius, els propers 14 i 21 de desembre, està previst realitzar tractaments fitosanitaris pel control de la processionària del pi, a tots els pins i cedres ubicats als: CEIP Jaume Ferran i Clua, parvulari, aparcament Casa de la Vila, pineda del CAP de Valldoreix, plaça del Casal de Cultura (21 desembre) i centre d’acollida d’animals del Cau Amic (14 de desembre).

El tractament el realitzarà l'empresa Fitonatur en horari nocturn, a partir de les 23 hores coincidint amb el toc de queda. Aquest, s'aplicarà amb l'ajuda d'una pistola nebulitzadora i d'un canó polvoritzador de gran abast, amb els quals es ruixaran les capçades dels arbres per matar les erugues. 

Mentre s’estiguin duent a terme aquestes actuacions, l'administració recomana al veïnat de les zones afectades o properes que mantinguin les portes i les finestres de les seves llars tancades i que no deixin roba estesa ni animals domèstics al jardí o als balcons.