Nadal en pandèmia

La «família invisible» dels pacients ingressats als hospitals de referència de Sant Cugat per Nadal

Nou joves terrassencs impulsen una iniciativa solidària per fer arribar cartes anònimes als hospitals de la ciutat

per Marc Solé, Terrassa | 8 de desembre de 2020 a les 10:00 |
Els impulsors de la iniciativa esperen repartir més de 600 cartes, tenint en compte el nombre de llits als hospitals egarencs. | Albert Alemanya
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de desembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
"Tenim vuit bústies repartides per tot Terrassa amb l'objectiu de recollir 600 cartes o més i repartir-les a totes les persones que passaran Nadal ingressades sense visites a causa de la Covid-19". Així defineixen la iniciativa els impulsors de"Família Invisible", el projecte de nou joves egarencs que volien fer arribar l'escalf de la ciutadania als hospitals.

Tal com explica un dels seus impulsors, Marc Iglesias a LaTorre, la idea de dur a terme una iniciativa solidària ja va sorgir al març, però finalment no es va poder materialitzar. Amb Nadal a la vista, però, dues noies del grup -d'amics, sorgit fa més de deu anys en un esplai de la ciutat- que treballen a l'Hospital Universitari MútuaTerrassa van recuperar l'esperit i van fer una proposta recordant que moltes persones passarien soles les festes.


Iglesias explica que primer se'ls va acudir fer una recollida de regals, però van veure-la complicada "per les mesures d'higiene i seguretat". D'aquesta manera van acordar un format més senzill, però no menys il·lusionant: farien arribar cartes als hospitalitzats. D'aquesta manera, assegura, volen "combatre les conseqüències psicològiques que poden patir les persones en aquesta situació".


Tal com explica Iglesias, han de ser cartes "anònimes, que no busquin retorn, en què qualsevol persona enviï una felicitació de Nadal, un missatge d'ànim o una exposició de les motivacions que l'han empès a participar de la iniciativa". En aquest sentit, recorda que s'hi poden adjuntar dibuixos, postals o fotos: "El format és obert a la voluntat i possibilitats de cadascú". Només hi ha dos requisits: que es trobin dins d'un sobre i comptin amb una carta, encara que l'escrigui una altra persona, en cas de nens o persones que no sàpiguen escriure.

Hi ha vuit punts de recollida per tota la ciutat: una a cada centre cívic i una de central, al costat de l'arbre que enguany presideix l'arbre de Nadal del Raval de Montserrat. Estaran obertes fins al 18 de desembre, quan totes les cartes entraran en quarantena fins a ser entregades als hospitals.


Aquest dilluns, en què ha començat l'activitat a la bústia del Raval -els altres obren dimecres 18- l'Ajuntament els comunicava que "anaven arribant cartes". L'objectiu de "Família Invisible", segons els seus impulsors, és arribar a les 600 cartes, xifra que coincideix amb el nombre de llits dels dos principals hospitals egarencs. En cas de superar aquesta meta, Iglesias afirma que "han traçat un pla amb l'Ajuntament" per fer-les arribar a algunes residències de la ciutat.
 

 

Participació