«El batec d'un poble»: Rull entrega a l'Arxiu Nacional més de deu mil cartes rebudes durant el seu empresonament

L'exconseller reivindica "l'allau extraordinària de cartes que ens acaronava l'ànima i ens donava forces per seguir endavant"

Josep Rull i Mariona Vingués amb les 30 caixes de correspondència rebuda
Josep Rull i Mariona Vingués amb les 30 caixes de correspondència rebuda | Sergi Baixas
07 de desembre del 2020
Actualitzat el 09 de desembre a les 11:11h
Josep Rull, escortat pels tres consellers santcugatencs de la Generalitat (Damià Calvet, Jordi Puigneró i Àngels Ponsa), ha arribat aquesta tarda a l'Arxiu Nacional de Catalunya per fer entrega de més de 30 caixes plenes de cartes que ha rebut durant el seu empresonament perquè "les generacions futures sàpiguen quin era el batec d'un poble que aspirava a la seva llibertat".

A partir d'avui, al voltant de 10.500 cartes dirigides al pres polític terrassenc a les presons de Soto del Real, Estremera i Lledoners, es conservaran entre les parets de l'Arxiu i s'afegiran a la col·lecció estrenada pels exconsellers d'Interior i Justícia, Forn i Mundó: "Col·lecció de cartes dels presos i exiliats per l'autodeterminació de Catalunya". Una nova compilació, guardada i classificada fins ara per Mariona Vingués, que té l'objectiu d'aplegar i preservar en un futur la correspondència rebuda pels presos polítics i exiliats.  

Rull, que ha aprofitat un dels seus escassos dies de llibertat vigilada, ha valorat visiblement emocionat "l'allau extraordinària de cartes que ens acaronava l'ànima i ens donava forces per seguir endavant". L'exconseller explica que aquest lliurament demostrarà a les generacions futures "el batec d'un poble que aspirava a la llibertat".