Junts per Sant Cugat aposta per recuperar la pràctica esportiva pública del camp de golf

Fa un any, la formació local havia votat a favor d'una moció en la qual s'apostava per la creació d'un gran parc entre Sant Cugat i Rubí

Carmela Fortuny portaveu de Junts per Sant Cugat
Carmela Fortuny portaveu de Junts per Sant Cugat | Josep Maria Muntaner
07 de desembre del 2020
Actualitzat a les 19:50h
Junts per Sant Cugat veu com a "bona opció" recuperar la pràctica esportiva del camp de golf de Can Sant Joan, "sempre i quan tingui una vocació pública i supeditada al respecte cap al medi ambient". Fa un any però, la formació local havia votat a favor d'una moció en la qual s'apostava per la creació d'un gran parc entre Sant Cugat i Rubí, els dos termes municipals on s'ubiquen aquests terrenys. 

La portaveu Carmela Fortuny, explica que en el seu moment es va aprovar la moció amb certs "condicionants" d'estudi. La moció emplaçava a l'Ajuntament de Sant Cugat per tal que -abans que finalitzi l’actual concessió administrativa per la utilització dels terrenys per part de l’INCASOL en favor de la Reial Federació espanyola de Golf-, procedeixi a estudiar conjuntament amb l’Ajuntament de Rubí i amb l’INCASOL, un canvi de l’ús actual d’aquests terrenys envers la seva possible reconversió cap a usos de lleure i esbarjo públic".

Ara però, defensen l'aposta d'Incasol (propietària dels terrenys) per reobrir una nova escola de golf de caràcter públic que estaria enfocat en un "nou model de camp, més petit i pensat per a l'esport de base", gestionat per un operador privat.

Des de Junts, expliquen que aquesta proposta permetria un millor manteniment de l'espai; un pes econòmic que consideren que en cas de fer-se el parc recauria en la ciutadania assenyalant que a dia d'avui "hi ha altres prioritats" on destinar fons públics.

"Sant Cugat ja té 13 parcs amb un gran índex de verd; i també té a tocar Collserola i la Serra de Galliners", remarca Fortuny. Així doncs, Junts veu amb bons ulls "iniciar una operació sostenible amb vocació pública que permetés arreglar l'espai en desús i reservar algunes zones perquè fossin de gaudi per a tothom.

Fa unes setmanes, en la mateixa línia el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, prioritzava "generar economia" al camp de golf abandonat de Can Sant Joan a les mocions aprovades pels ajuntaments de Sant Cugat i Rubí a favor de reconvertir l'espai de més de 90 hectàrees en un parc públic interurbà; i Junts per Valldoreix tombava la moció de suport a la reconversió de l'entorn.