Sant Cugat es queda sense cavalcada de Reis

Els infants podran accedir, amb cita prèvia, a un campament reial que s'instal·larà al Claustre

Cavalcada de Reis de Sant Cugat.
Cavalcada de Reis de Sant Cugat. | Aj. Sant Cugat
03 de desembre del 2020
Actualitzat a les 21:22h
Els Reis d'Orient no faran les tradicionals cavalcades a Sant Cugat. La pandèmia del coronavirus ha fet caure aquest acte tan esperat a la ciutat per evitar aglomeracions. Tampoc hi haurà ambaixador reial. No obstant això, s'instal·larà un campament amb ajudants dels Reis al Claustre del Monestir on els infants podran enviar la carta a Ses Majestats. Consulta aquí tota la programació per aquest Nadal a Sant Cugat. 


Des de l'Ajuntament s'ha garantit que els Reis portaran els regals a totes les llars de Sant Cugat. L'alcaldessa, Mireia Ingla, donarà permís als Reis Mags per sortir pels carrers de la ciutat per arribar a totes les cases de la ciutat. Per accedir al campament reial, que s'instal·larà del 2 al 5 de gener del 2021, caldrà reservar dia i hora a través d'aquesta web. Les cites prèvies es podran demanar a partir del 23 de desembre. 

En el campament reial es podrà enviar la carta a través d’una de les moltes “bústies reials” repartides per la ciutat. "Volem garantir que els infants puguin deixar les seves cartes", ha afegit Ingla. Per això hi haurà un desplegament de patges amb bústies reials per la ciutat. 

Pel que fa a les calvalcades dels barris santcugatencs, la tinència d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha explicat que estan treballant amb les organitzacions "per poder determinar una proposta escaient per a cada barri".

La nit de reis per Youtube 

Prèviament, els menuts rebran una carta de Ses Majestats convocant-los a unes cites molt especials al canal YouTube de l’Ajuntament de Sant Cugat el 5 de gener. La tinenta d’alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha assegurat que "la Covid-19 ens ha obligat a repensar les activitats i la visita dels Reis, però la quitxalla tindrà un Nadal a l’alçada: diversió, màgia i seguretat".

"Hi ha una història que va més enllà dels Reis i és l’esperit  màgic que acompanyarà les prop de 300 activitats que oferim. No serà igual ni fàcil però, us asseguro, que serà Nadal”, ha insistit Madrona. 

Altres activitats cancel·lades 

A banda de les cavalcades de Reis, la pandèmia també ha obligat a suspendre diverses activitats que tradicionalment es feien durant aquestes festes com l'Envelat de Nadal; la festa i les campanades de Cap d'Any, la festa jove també per Cap d'Any.

Pel que fa a les activitats tradicionals, cauen el Camí de Justícia- Museu Sant Cugat; Els Pastorets- Mira-sol Teatre; Els Pastorets Florestans- Pastorets de La Floresta; la Ballada dels Sants Innocents- Esbart Sant Cugat i EMTSC; les festes de Caga-tió a Sant Cugat, barri Monestir, Volpelleres, Mira-sol, la Floresta, les Planes; els Quintos (les Planes i la Floresta); i l'Espectacle "Per Nadal, fem el Poema"- Amants del teatre a l'EMMVA. 

Els concerts emblemàtics són altres activitats de les quals els santcugatencs tampoc podran gaudir. En concret, de la Cantada de Nadal- Camerata Sant Cugat al Teatre-Auditori; el Concert de Nadal per a la Gent Gran al Teatre-Auditori; el Nadal a Casa- Òmnium al Monestir; o els concerts Nadal entitats Club Muntanyenc, Coral Sant Cugat del CMSC, Cor Aglepta, Coral Tardor, Cor Aulos, etc. Així com Un Nadal amb Mr. Scrooge- Cor Infantil Sant Cugat i Ajuntament. 

Pel que fa a les activitats esportives, no es farà el Torneig Solidari de Pàdel- Pàdel solidari Sant Cugat, el Festival de Rítmica- Club Muntanyenc, el Festival de Rítmica- Club de Gimnàstica Rítmica i Estètica de Sant Cugat; el Torneig de Nadal- Hoquei Patí Club; el Torneig de Nadal- Futbol Sala Sant Cugat i elTorneig de Reis- UESC. 

Tornen les fires de Nadal i Reis 

Tot i la situació de coronavirus, des de l'Ajuntament de Sant Cugat es vol fer una aposta ferma per incentivar les compres en el comerç local. Les tradicionals fires de Nadal i Reis s'instal·laran a la ciutat però ho faran amb aforaments reduïts per evitar aglomeracions. Així, la Fira de Nadal i Artesans de Sant Cugat, es farà del 27 de novembre a 24 de desembre, a la plaça d'Octavià. El seu horari serà de 10 a 20 h i comptarà amb 10 parades. Cal destacar que els djous al matí estarà tancada per coincidència amb el mercadet.

Per la seva banda, la Fira de Reis serà del 2 al 5 de gener, a la Rambla del Celler. Es farà de de 10 a 21 h i tindrà 50 parades. Les fires comptaran amb actuacions musicals de La Pua. 

Tot i així no es fa el trenet de Nadal, la Fira del corredor ni tampoc les activitats de tallers i manualitats als mercats municipals.