El Quinto de Nadal sobreviu a la pandèmia, però en versió telemàtica

Les tradicionals activitats de l'Envelat es repartiran en els equipaments municipals de la ciutat

El Quinto de Sant Cugat cada any aplega més seguidors
El Quinto de Sant Cugat cada any aplega més seguidors | Joaquim Albalate
NacióSantCugat
03 de desembre del 2020
Actualitzat a les 21:22h
El tradicional Quinto de Nadal sobreviu a la pandèmia, però no serà presencial. Degut a les restriccions del coronavirus, enguany el Quinto no se celebrarà al pavelló 2 del ZEM de Rambla del Celler sinó que s'organitzarà en format telemàtic. 

Així doncs, el 25 i 26 de desembre el canal de Youtube de l'Ajuntament de Sant Cugat acollirà un joc interactiu en directe a les 20 h del vespre que anirà a càrrec dels lloros i cotorres de Cal Temerari. La tinència de Cultura, Esther Madrona, ha afirmat que van fer un "treball intens" amb Cal Temerari i que finalment s'ah optat per no fer-lo presencial però mantenir viva la tradició. "Serà una proposta ben realitzada i ben desenvolupada per garantir la disbauixa", ha afegit. Per la seva banda, els Quintos de les Planes i la Floresta cauen completament del calendari.

Pel que fa a les festives activitats de l'Envelat, es repartiran en els equipaments municipals de la ciutat. Seguint l'esperit de les activitats "De prop" de la Xarxa de Centres Culturals Polivalents (XCCP), l’Envelat es transforma en “Nadal de prop”. Més de 180 propostes gratuïtes per a totes les edats i gustos que s'organitzaran del 22 al 31 de desembre, amb totes les mesures de seguretat. Consulta aquí tota la programació per aquest Nadal a Sant Cugat. 

En concret, hi haurà espectacles, tallers i experiències als centres culturals i escape rooms als Jardins del Monestir, del 22 al 30 de desembre, en una programació específica per al jovent (12-18 anys). A més, del 28 al 31 de desembre es muntaran activitats esportives a l’aire lliure; acompanyades de sis espais escènics, sis espais creatius i dos espais sensitius.

Totes les activitats de "Nadal de prop" requereixen reserva d’invitacions a partir del 15 de desembre al web santcugat.cat/nadal

Altres activitats que es mantenen

Per ara, la Fira de Nadal (del 27 de novembre fins al 24 de desembre) i la Fira de Reis (del 2 al 5 de gener) es mantindran vigents a la plaça d'Octavià i a la Rambla del Celler.

La Casa de Cultura acollirà els espectacles de titelles de Can Ninot i els Cinemes Sant Cugat projectaran les pel·lícules del festival cinematogràfic "Anima't en família" (del 28 de desembre al 4 de gener). També se celebraran tallers culinaris per a adults i familiars als centres de la XCCP i a l'Ateneu; i visites guiades temàtiques i tallers infantils al Museu de Sant Cugat. 

Pel que fa al karaoke de Nadal i Petits Canelons, organitzats per Dissidència Sònica, de moment es mantenen. Igual que la trobada d'Orientació del 13 de desembre per la Marató de TV3; el concert de Valsos i Danses al Teatre Auditori (28 i 29 de desembre) i el pessebre a la plaça de Barcelona que s'instal·larà el proper 12 de desembre.