Continua caient l'atur a Sant Cugat per tercer mes consecutiu

Actualment el municipi registra un total de 3.359 santcugatencs a les llistes de l'atur

Un grup de ciutadans fa cua al Servei d'Ocupació de Catalunya, al carrer Sepúlveda, l'octubre del 2018
Un grup de ciutadans fa cua al Servei d'Ocupació de Catalunya, al carrer Sepúlveda, l'octubre del 2018 | ACN
NacióSantCugat
02 de desembre del 2020
Actualitzat a les 16:12h
Sant Cugat tanca novembre amb una nova caiguda de l'atur per tercer mes consecutiu. Una petita reducció (-0,28%), que suposa una rebaixa de 28 santcugatencs a les llistes de l'atur. Durant el mes de setembre ja s'havia registrat la primera caiguda de 110 persones, i a l'octubre, 87 menys.

Segons dades del Consell Comarcal del Vallès Occidental, actualment el municipi registra un total de 3.359 persones aturades, una taxa que suposa el 8,1% de la població. Pel que fa a les dades totals, en comparació a l'any passat, en un escenari anterior a la pandèmia, la ciutat en tenia 2.610, el que suposa un creixement anual del 29,7%.

Pel que fa a les dades comarcals, el Vallès Occidental també registra una lleugera caiguda d'aturats amb 534 persones menys (-0,9%); tot i que la xifra absoluta es manté en xifres molt elevades, 58.864 habitants el que suposa un 13,1% de la població del territori. En estadístiques similars es trasllada la situació al conjunt de Catalunya amb 484.748 aturats, el 13,3% de la població; que en contraposició durant el novembre ha augmentat la llista d'aturats de persones en 0,04% (+189 persones).

Des de l'Ajuntament de Sant Cugat asseguren que continuaran treballant per recuperar les xifres d'abans de la crisi sanitària del coronavirus i crear nous llocs de treball, especialment, pels més vulnerables.

La tinència d'alcaldia de Promoció Econòmica, Elena Vila, ja va afirmar el mes passat que l'objectiu és generar "ocupació de qualitat per combatre la precarietat laboral". En aquest sentit, està prevista la constitució de la Taula d'Ocupació per elaborar una resposta "comuna i transversal".