Calvet també es presenta a les primàries de JxCat

El conseller de Territori, derrotat davant Borràs en la tria del presidenciable, competirà amb aspirants com ara el seu veí Puigneró, Elsa Artadi, Meritxell Budó, Josep Rius o Jaume Alonso-Cuevillas

Damià Calvet, conseller de Territori
Damià Calvet, conseller de Territori | Adrià Costa
02 de desembre del 2020
Actualitzat a la 13:20h
El santcugatenc Damià Calvet se suma a la cursa per ocupar algun dels primers llocs de les candidatures de Junts per Catalunya per a les eleccions del 14 de febrer. Aquest dimecres, darrer dia per postular-se a la segona fase de les primàries del partit, han fet el pas el conseller de Territori, Damià Calvet, per Barcelona; i el conseller d'Empresa, Ramon Tremosa, que aspira a liderar la candidatura per Lleida.

Calvet va ser derrotat davant Laura Borràs com a presidenciable, en la primera fase de les primàries, en rebre el suport d'un 20% de la militància. Ara competirà per una de les primeres vuit posicions de la llista de JxCat a la circumscripció de Barcelona, en una batalla que també donen altres membres del Consell Executiu com ara el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró; i la portaveu del Govern i consellera de Presidència, Meritxell Budó.

Per Barcelona es postulen també com a candidats Elsa Artadi, portaveu del partit i presidenta del grup municipal de Barcelona; Jaume Alonso Cuevillas, diputat al Congrés; Josep Rius, vicepresident de la formació; Anna Erra, alcaldessa de Vic; el conseller de Territori, Damià Calvet, derrotat en la votació del candidat efectiu; la portaveu del Govern, Meritxell Budó; i la diputada Aurora Madaula.

Resta per conèixer si es presentarà al procés el president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, que la setmana passada va donar suport a Borràs i va anunciar que s'estava rumiant fer el salt a la política des del partit de Carles Puigdemont. També queda pendent conèixer la posició a les llistes que ocuparà l'expresident i líder de la formació. Segons el reglament, l'executiva podria escollir un associat com a cap de llista encara que no hagi participat en les primàries. Podria optar per encapçalar la llista de Girona o bé la de Barcelona; o optar per tancar la llista, si bé fins ara no s'ha pronunciat en cap sentit.

Per Tarragona s'han postulat Albert Batet, president de JxCat al Parlament; i Eusebi Campdepadrós, secretari primer de la mesa del Parlament; mentre que per Girona han anunciat que competiran per encapçalar la llista la portaveu de JxCat al Parlament, Gemma Geis; i l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. A Lleida, a banda de Tremosa, ha presentat candidatura a les primàries l'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega. Els aspirants tenen fins aquest dimecres per presentar-s'hi i hauran de presentar els avals el cap de setmana.

Fins aquest dimecres qualsevol dels més de 5.000 associats a Junts poden presentar la candidatura per a la segona votació de les primàries. Hauran d'aportar un centenar d'avals aquest cap de setmana i la setmana vinent podran començar a demanar el vot dels associats en una votació prevista per als dies 12 i 13 de desembre. S'escullen en primàries els vuit primers llocs de la llista de la circumscripció de Barcelona; els quatre primers de Girona i els tres primers de Lleida i Tarragona.