Es trenca la tendència positiva a Sant Cugat: augmenta el risc de rebrot i l'Rt torna a 1

El risc de transmissió s'ha de mantenir per sota d'1 si es pretén controlar la pandèmia

Imatge de l'eix comercial del carrer de Santa Maria
Imatge de l'eix comercial del carrer de Santa Maria | Roger Navarro
30 de novembre del 2020
Actualitzat a les 18:59h
Petit empitjorament de l'evolució del coronavirus a Sant Cugat. El risc de rebrot i el risc de transmissió han augmentat lleugerament al municipi durant els darrers dies. Segons dades del Departament de Salut de la Generalitat, dijous 26 de novembre, l'indicador del risc de rebrot es trobava a 152 punts i l'Rt a 0,71, just quan s'havia superat la barrera dels 3.000 contagis a la ciutat. 

Aquest dilluns 30 de novembre, les xifres han crescut a 168 punts i l'Rt a 0,99. Això vol dir que cada infectat contagia 0,9 persones. Unes dades que s'han de mantenir per sota d'1 si es pretén controlar la pandèmia.

No obstant això, cal assenyalar que la segona quinzena de novembre el risc de rebrot es trobava a 769 punts; recordant l'espectacular descens de les xifres que s'ha pogut observar durant els darrers dies, malgrat el canvi de tendència del darrer cap de setmana.

Pel que fa a la situació pandèmica al municipi, actualment s'han registrat 3.044 casos positius i 25.090 sospitosos més d'haver estat contagiats per la Covid-19; deixant una taxa estandarditzada de 351,96 positius per cada 10.000 habitants. També cal assenyalar que actualment hi ha 17 ingressats als hospitals de Sant Cugat per coronavirus i que el passat 27 de novembre es va registrar una nova defunció, enfilant el còmput total de santcugatencs morts arran de la pandèmia a 204.