L'Arxiu Nacional de Catalunya celebra 40 anys amb la voluntat de fer arribar el seu patrimoni a la ciutadania

La consellera de Cultura destaca que l’Arxiu és “una estructura d’estat"

Arxiu Nacional de Catalunya.
Arxiu Nacional de Catalunya. | Roger Navarro
Redacció
28 de novembre del 2020

Aquesta setmana l'Arxiu Nacional de Catalunya, situat a Sant Cugat, ha commemorat el seu 40è aniversari amb un acte virtual. La consellera de Cultura i veïna de Sant Cugat, Àngels Ponsa, ha ressaltat que l’Arxiu és “una estructura d’estat, custodi de la memòria del país i de les institucions".

Aquest acte ha donat el tret de sortida de la celebració de les quatre dècades de l'arxiu, que vol donar a conèixer la institució i fer arribar a tots els ciutadans l’interès i la utilitat comunitària de l’immens patrimoni que conserva en els seus fons i documents. La publicació de la nova guia L’Arxiu Nacional de Catalunya, la cinquena, és una de les activitats destacades de la commemoració. 

Va ser el 28 de novembre de 1980 quan l'expresident Jordi Pujol, va signar, juntament amb el conseller de Cultura Max Cahner, el decret de creació de l’Arxiu Nacional de Catalunya. Durant tot l’any, l’Arxiu ha programat propostes i reptes i compartirà records sota l’etiqueta #ArxiuNacional40, amb una publicació diària a la xarxa i la participació ciutadana que hi vulgui forma part d’aquesta commemoració.