L'exregidor de Sant Cugat Jordi Ferrés abandona la cursa per les primàries de JxCat i demana el vot per Laura Borràs

Així doncs, les primàries de JxCat seran un duel a dos: Calvet o Borràs

Damià Calvet, Laura Borràs i Jordi Ferrés en el primer debat de candidats a les primàries de Junts.
Damià Calvet, Laura Borràs i Jordi Ferrés en el primer debat de candidats a les primàries de Junts. | Catalunya Ràdio
Redacció
27 de novembre del 2020
Actualitzat a les 17:10h
Jordi Ferrés renunciarà aquest divendres a les primàries de JxCat, tal com ha pogut avançar l'ACN. L'exregidor de Sant Cugat se suma a la candidatura de Laura Borràs en considerar que les dues opcions "han de col·laborar i no competir".

En una carta adreçada a la militància del partit -que celebra les primàries aquest cap de setmana-, Ferrés argumenta que Borràs i ell han "coincidit en gran mesura". Per altra banda, ha contraposat les seves idees amb les de l'altre candidat, també santcugatenc, el conseller Damià Calvet.

Ferrés argumenta que, en els diferents debats entre els tres candidats, ha comprovat que hi ha dos missatges "molt diferenciats": "Per una banda, el missatge de Borràs i el meu propi, on queda clara la voluntat d'implementar el mandat de l’1 d’octubre de forma immediata. I per altra banda, el missatge de Calvet, que parla de ser la 'generació' que proclami la independència de Catalunya".

"És evident que Borràs i jo mateix hem coincidit en gran mesura en com afrontar els reptes econòmics, culturals, ambientals i socials del país i la seva emergència sanitària", continua Ferrés a la carta. "Francament, en aquesta campanya he comprovat que la Laura, a qui jo no coneixia abans, és una dona amb claredat d’idees, enorme qualitat humana, capacitat d'escoltar, de posar-se al servei de la gent, de ser pròxima i empàtica i, alhora, treballadora, executiva i determinada", afegeix.

És per tot això, que Ferrés conclou que la seva candidatura i la de Borràs "són opcions que han de col·laborar i no han de competir, fent que Junts abandoni definitivament l'estratègia de peix al cove i la gestió de les engrunes de l'autonomisme".

"Us anuncio que en les properes hores renunciaré a la meva candidatura, per posar-me a la seva disposició i continuar treballant amb totes les meves forces perquè Catalunya esdevingui un país independent en forma de república", justifica Ferrés, que acaba la carta demanant el vot per Borràs: "Crec sincerament que és la millor candidata d'aquestes primàries i, amb el vostre suport, podrà ser la primera dona presidenta de la Generalitat de Catalunya".

Un duel a dos

Així doncs, les primàries de JxCat només tindran dues opcions: Calvet o Borràs. Ferrés acaba la carta demanant el vot per la portaveu a Madrid: "És la millor candidata i podrà ser la primera presidenta de la Generalitat". La votació s'obre aquest divendres a les 20 hores i finalitzarà diumenge a la mateixa hora. Prop de 5.000 associats del partit que lidera Carles Puigdemont estan cridats a les urnes.

Damià Calvet ha valorat la decisió del ja excandidat a favor de la portaveu a Madrid: "Formava part del guió des que vam saber que es presentava. I aclareix molt el que realment es vota en aquestes primàries".

A més, el conseller subratlla que, si ell cregués que la via presentada per Borràs i Ferrés és la que ha de portar a la independència i a un Govern "fort", ell no s’hauria presentat: "Jo represento una altra cosa i no deixo les coses a mitges: seguiré el camí de l’1 d’octubre, per fer la independència i governar bé".