La Plataforma No Tribut Metropolità: «La taula de diàleg ha estat una cortina de fum»

La seva portaveu assegura que s'han sentit "utilitzats" per Junts per Sant Cugat

Redacció
27 de novembre del 2020
Actualitzat a les 19:19h
Després de tres mesos de trobades, la taula de diàleg del Tribut Metropolità ha arribat al seu final amb la presentació del document de conclusions. Mentre Junts per Sant Cugat en fa una lectura positiva i valora el tarannà i la cooperació de l'equip de govern, des de la Plataforma No al Tribut Metropolità, consideren tot el contrari. 

"La taula de diàleg ha estat una cortina de fum", ha expressat la seva portaveu, Mireia Sanjuan a NacióSantCugat. Segons ells, les al·legacions que s'aprovaran a principis de desembre en un ple extraordinari, "només contemplen els comerciants però no el conjunt de la ciutadania". 

La plataforma segueix ferma en la voluntat d'eliminar el tribut, però considerava una acció de mínims, presentar una al·legació per una bonificació del 85% del tribut a tota la ciutadania. Una opció que finalment no s'ha materialitzat. Sanjuan critica a Junts i els retreu haver-los "utilitzat" perquè segons ella, al principi el principal partit a l'oposició s'hauria acostat a la plataforma, però finalment "han mirat pels seus votants però no pel conjunt de la ciutadania", afegeix. 

Sanjuan també ha carregat contra el tinent d'alcaldia, Pere Soler, qui creu que "sempre s'ha mostrat a favor del tribut" i ha assegurat que ERC i la CUP "han passat de nosaltres". Només Cs "es manté ferm en contra del tribut" però ha deixat clar que "nosaltres som una plataforma apolítica". 

Per la plataforma ciutadana cal eliminar aquest tribut o, si això no és possible, fer-ho equitatiu i igualitari. Però tenen clar que, de moment, qui hauria d'assumir el cost dels 4,2 milions d'euros és l'Ajuntament. Igualment ha informat que avui en dia s'haurien presentat 12.000 recursos de reposició a l'AMB de tota la segona corona i fins a 1.000 demandes judicials de santcugatencs.