Cs lamenta l'«absoluta manca d'empatia» del tripartit cap a la ciutadania per les ordenances fiscals del 2021

La formació municipal considera que cal abaixar els impostos per ajudar a la ciutadania a sortir de la sotragada que ha significat la crisi del coronavirus

Imatge dels tres regidors de Cs
Imatge dels tres regidors de Cs | Cs Sant Cugat
27 de novembre del 2020
Actualitzat a les 14:12h
Cs lamenta la "absoluta manca d'empatia" de l'equip de govern en relació amb la presentació de les ordenances fiscals pel 2021. El portaveu del partit, Aldo Ciprian, considera un error augmentar la pressió sobre la ciutadania amb més impostos i assenyala a les eines que disposa el consistori vallesà, com l'ús del romanent de tresoreria, perquè acabin sent els santcugatencs "qui tinguin els diners a la butxaca" i no l'Ajuntament. 

El regidor taronja, Sergio Blázquez, ha presentat els eixos principals d'al·legacions del seu partit polític sobre les ordenances que preveu siguin desateses perquè "el tripartit està instal·lat en un marc mental que no podem compartir" i aprofitaran la seva majoria per aprovar aquest increment d'impostos. 

La formació municipal considera que cal abaixar els impostos per ajudar a la ciutadania a sortir de la sotragada que ha significat la crisi del coronavirus. Reclamen posar "les coses fàcils a la població fent que pagui poc, o directament res"; i atorgar ajuts econòmics directes als comerços i autònoms. Una baixada generalitzada però, que asseguren "en cap cas aniria en detriment dels serveis que realitza l'Ajuntament". 

Algunes de les propostes que plantegen són la reducció línial de l'IBI en un 5% per tornar poder adquisitiu als ciutadans i bonificar part d'aquest impost (del 90 al 25%) a les famílies segons els seus ingressos anuals. Tanmateix, també advoquen per bonificar fins al 50% de l'IBI als propietaris dels comerços locals durant el 2021. 

Per altra banda, també proposen disminuir l'impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO) i l'impost sobre les activitats econòmiques (IAE) per "incentivar l'activitat econòmica que deriva en la creació de nous llocs de treball".

Tanmateix, també apunten a eliminar temporalment les taxes dels mercats municipals, la taxa per la utilització de la via pública i per la prestació de serveis funeraris; i reduir un 60% les taxes per la recollida de residus o llicència d'activitats; entre d'altres.